Transmiterea credintei religioase, a identitatii culturale si nationale generatiilor ce vin este o imensa provocare pedagogica si culturala care trebuie sa preocupe intreaga societate mai ales in contextul lumii de azi.
Unica in felul ei, importanta cartea de pedagogie ortodoxa a profesorului Ioannis Kokulis ar putea fi un bun prilej de analiza si evaluare lucida a rezultatelor celor doua decenii de invatamant religios romanesc..
Privindu-ne in aceasta oglinda, constatam ca in Romania ne confruntam cu aceleasi probleme, fara sa avem insa la indemana aceleasi instrumente de actiune.
Cartea profesorului Ioannis Kokulis prezinta cititorului roman o experienta pedagogica care s-a cristalizat in timp intr-un context istoric si social in acelasi timp similar si diferit de cel romanesc. 1948), reputat profesor de catehetica si pedagogie la Facultatea de Teologie a Universitatii Aristotel din Tesalonic, ofera in volumul de fata o analiza a situatiei religioase in sistemul grec de invatamant din perspectiva finalitatii acestuia, si anume transformarea copilului intr-un fiu credincios al Bisericii, om ceresc, hristoformizat dupa chipul divino-uman al lui Hristos.
Kokulis (n.
Ioannis V.
Transmiterea credintei religioase, a identitatii culturale si nationale generatiilor ce vin este o imensa provocare pedagogica si culturala care trebuie sa preocupe intreaga societate mai ales in contextul lumii de azi