MICROFERT®-FER 1 L este o solutie apoasa concentrata de culoare galben-verzuie cu o compozitie nutritionala complexa conceputa sa asigure cu prioritate fierul asimilabil (Fe+2) necesar cresterii plantelor in conditiile pedoclimatice si agrotehnice cunoscute ca determina aparitia clorozei ferice boala fiziologica cauzata de deficitul de fier din plante cu efecte negative majore asupra vigorii biologice si potentialului productiv al culturilor.
Fiind un fertilizant foliar acid in amestec cu fungicide si insecticide sensibile la un pH alcalin al apei de stropit le asigura stabilitatea in solutie si o mai buna eficacitate.
MASURI DE IGIENA PROTECTIA MUNCII SI PRIM AJUTOR: In timpul manipularii si aplicarii tratamentelor se va purta echipamentul.
Cand se prepara solutii de stropit in amestec mai intai se adauga MICROFERT®-FER dupa care sub agitare se adauga celelalte produse.
Nu se va aplica in amestec cu zeama bordeleza.
Este compatibil si cu produsele pe baza de oxiclorura si hidroxid de cupru precum si cu cele pe baza de sulf elemental.
In plantatiile afectate vizibil de cloroza ferica aplicarea sistematica a fertilizarilor foliare in fiecare ciclu de vegetatie poate determina o evidenta ameliorare a vigorii biologice si a potentialului lor productiv.
La vita de vie asigura si o reducere foarte semnificativa a erinozei provocata de acarienii eriofizi (Eriophyes vitis).
MICROFERT®-FER este compatibil cu fungicide si insecticide omologate pentru tratamente in vegetatie.
Este preferabil ca in loc de 3 fertilizari cu doze mari (3 l/ha) sa se faca 4–5 fertilizari cu doze mici (2 l/ha) esalonate pe o perioada de vegetatie mai mare.
Nutrienti secundari:Magneziu(Mg+2) solubil înapaSulf (S) din SO-24 45 25Micronutrienti:Bor (B)Fier (Fe+2) complexat cu acid citricMangan(Mn+2) complexat cu acid citricZinc (Zn+2) complexat cu acid citric 325 07 025MICROFERT®-Fer se recomanda pentu fertilizari foliare in concentratie de 02–03% (02–03 l produs in 100 l apa) pentru prevenirea sau tratarea clorozei ferice si a altor deficiente nutritionale in plantatiile tinere si pe rod de vita de vie pomi arbusti fructiferi si capsuni in zonele conditiile si situatiile pedoclimatice si agrotehnice cunoscute ca determina cloroza ferica si anume: soluri calcaroase cu exces de calciu; soluri cu reactie neutra sau alcalina; soluri grele cu aerare slaba; soluri umede si reci; soluri nisipoase si soluri cu putina materie organica; zone sau perioade cu primaveri racoroase; soluri cu continut excesiv de ioni fosfat mangan cupru sau zinc.
Se recomanda ca produsul sa fie folosit mai ales preventiv de la pornirea in vegetatie prin 3–5 tratamente aplicate esalonat inainte si dupa inflorire la intervale de 7–15 zile concomitent cu tratamentele fitosanitare pentru combaterea bolilor si a daunatorilor sau independent de acestea in volume normale de apa (500–1500 l apa/ha in functie de plantatie si stadiul de vegetatie).
Pe langa fierul usor asimilabil produsul contine azot ureic potasiu magneziu sulf bor mangan si zinc toate sub cele mai asimilabile forme prin absorbtie foliara si radiculara pentru prevenirea si tratarea altor carente si deficiente nutritionale care pot afecta concomitent vigoarea biologica si potentialul productiv al culturilor.
COMPOZITIA PRODUSULUI SI PRINCIPALELE CARACTERISTICI:Compozitieg/l minimPrincipalele caracteristiciNutrienti principali:Azot total (N) din uree(continut de biuret maxim – 024%)Potasiu sub forma de oxidde potasiu (K20) solubil în apa 90 25 prin compozitie este un fertilizant foliar acid si are o densitate specifica de 124 g/cm3 la 18oC are un indice de salinitate scazut facând parte din categoria produselor care nu prezinta riscul afectarii metabolismului hidric al plantelor când fertilizarile se fac pe timp de seceta;>* temperatura la care produsul îngheata este sub -150C si se dezgheata la -5oC fara recristalizari; la prepararea solutiilor de stropit se poate folosi si apa dura.
MICROFERT®-FER 1 L este o solutie apoasa concentrata de culoare galben-verzuie cu o compozitie nutritionala complexa conceputa sa asigure cu prioritate fierul asimilabil (Fe+2) necesar cresterii plantelor in conditiile pedoclimatice si agrotehnice cunoscute ca determina aparitia clorozei ferice boala fiziologica cauzata de deficitul de fier din plante cu efecte negative majore asupra vigorii biologice si potentialului productiv al culturilor