Descriere YEO:
Pe YEO găsești Introducere in psihologia pedagogica - de la Stefan Velovan, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Introducere in psihologia pedagogica - Stefan Velovan din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 44.99 Lei
Caracteristicile produsului Introducere in psihologia pedagogica -
- Brand: Stefan Velovan
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 17-12-2024 01:52:33
Comandă Introducere in psihologia pedagogica - Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Introducere in psihologia pedagogica - de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Prezentul volum, inedit, reproduce cursul Notiuni de psihologie
pedagogica , predat de
Stefan Velovan timp de 30 de ani (1896-1926), la Scoala Normala de Baieti din Craiova. Psihologia lui
Stefan Velovan este o psihologie realista bazata pe iubirea fata de semeni unita cu autoritatea libera. In acest sens, spunea ca "Mecanica psihologica va parea multora ciudata, intr-o stiinta al carei obiect poate fi, chiar libertatea vointei". Urmand de aproape
psihologia lui Herbart, el s-a remarcat ca fiind un educator, care prin iubire priceputa si autoritate recunoscuta, exploreaza resorturile intime ale sufletelor elevilor sai, reusind sa le castige o netarmurita incredere, ca astfel, sa‑i conduca catre constiinta si moralitate. In opinia lui, pedagogia are o dubla vocatie: teoretica, stiinta explicativa a fenomenului educativ, legi si principii; practica, indrumar al activitatii concrete de formare a omului pe baza rezultatelor obtinute de cercetarile pedagogice, a cuceririlor celorlalte stiinte, a previziunilor, pe care o efectueaza prin demersurile proprii.
Stefan Velovan a facut din experiment metoda sa fundamentala de investigatie a fenomenului paideutic. In dorinta de a da pedagogiei o baza cat mai solida, el apeleaza la serviciile logicii, mai ales cand e vorba de alegerea metodelor de predare a cunostintelor. Pedagogia trebuie fundamentata nu numai pe etica, ci si pe psiho-logie. Respectarea principiilor gandirii logice si folosirea corecta a metodelor de cercetare stiintifica sunt necesare si in pedagogie. - Adrian Michiduta