Inulina este o poliglucida omogena, de origine vegetala, care incetineste rata digestiva si absortia intestinala si reduce rata de utilizare a caloriilor din sursele de hrana.
Valoare energetica (5 grame): - 6 Kcal (25 KJ)..
Inulina se prezinta sub forma de pudra, cu gust neutru, usor dulce, si se dizolva foarte usor.
Astfel, Inulina poate fi folosita si ca inlocuitor al zaharului, avand 10% din puterea de indulcire a acestuia.
Dupa administrarea de inulina, nivelul glicemiei din sange ramane nemodificat.
De asemenea, imbunatateste toleranta alimentelor si functionarea sistemului imunitar, reducand toxinele din ficat.
Imbunatateste digestia, combate constipatia, incetineste absorbtia intestinala, ajutand astfel la controlul greutatii, restabileste flora normala intestinala, stimuleaza cresterea bacteriei bifidobacterium si reduce bacteriile daunatoare in intestinul gros, ajutand astfel la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.
Este satioasa, hipocalorica, reduce colesterolul seric, trigliceridele si glicemia, mareste absorbtia mineralelor in organism, sprijinind si la sanatatea sistemului osos, printr-o mai buna absorbtie a calciului.
Inulina este obtinuta din radacina de cicoare, contine 95% fibre solubile si este indicata pentru reducerea poftei de mancare.
Inulina este o poliglucida omogena, de origine vegetala, care incetineste rata digestiva si absortia intestinala si reduce rata de utilizare a caloriilor din sursele de hrana