Pe măsură ce maladia Alzheimer începe să îi clatine echilibrul existențial și sentimentul identității, Jack Jameson, un arhitect aflat în pragul pensionării, începe să țeasă povești despre propria viață, emoționante și fragile, numai pentru a le uita apoi, odată cu gesturile mărunte ce alcătuiesc viața de zi cu zi.
Scris din perspectiva bolnavului de Alzheimer, experiment de un mare curaj literar, Ținutul pustiit conturează nu numai autoportretul unui personaj bântuit de enigme pe care nu le mai poate dezlega, ci și radiografia unei boli la fel de enigmatice. 
Nominalizare la premiile: Guardian 2009, Man Booker 2009 și Orange 2009  
Roman publicat în 36 de țări. Închis fără scăpare în celula propriei minți în destrămare, Jake Jameson ni se arată în cea mai sinceră și mai intimă lumină.
Treptat, Jake se uită pe sine, odată cu ceilalți și, în final, până și cele mai limpezi amintiri ale sale ar putea să nu fie adevărate.
Diverse evenimente din viața lui Jake se intersectează constant, sugerând intermitent dezorganizarea minții care cedează pas cu pas în fața bolii.
Ceștile ajung în sertarul biroului, hainele în cuptor, anii par săptămâni, iar cuvintele își pierd sensul.
Pe măsură ce maladia Alzheimer începe să îi clatine echilibrul existențial și sentimentul identității, Jack Jameson, un arhitect aflat în pragul pensionării, începe să țeasă povești despre propria viață, emoționante și fragile, numai pentru a le uita apoi, odată cu gesturile mărunte ce alcătuiesc viața de zi cu zi