Dupa succesul repurtat cu „Tezaurul gastronomiei romanesti – Borsuri si ciorbe” (trei tiraje insumand peste 15.000 de exemplare vandute), Mihai Tatulici lanseaza acum o noua sinteza referitoare la mancarea noastra: este vorba despre „Istoria gastronomiei romanesti”, prima incercare de acest gen la noi.
Lucrarea este insotita de 36 de retete stravechi si vechi: majoritata lor dateaza din mileniul I i.e.n., unele au 1700 de ani vechime (vezi coliva) iar o mica parte provin din jurul anului 1700.
Rezultat al unei substantile munci de documentare, pe parcursul a 7 ani, aceasta lucrare aduce informatii noi despre felul in care traiau stramosii nostri.
Dacii numeau cimbrul cu un cuvant care acum se adauga celor dacice cunoscute: mizila, dupa cum ne spune botanistul antic Dioscorides..
Fie si un singur exemplu este relevant.
Dupa succesul repurtat cu „Tezaurul gastronomiei romanesti – Borsuri si ciorbe” (trei tiraje insumand peste 15.000 de exemplare vandute), Mihai Tatulici lanseaza acum o noua sinteza referitoare la mancarea noastra: este vorba despre „Istoria gastronomiei romanesti”, prima incercare de acest gen la noi.
Lucrarea este insotita de 36 de retete stravechi si vechi: majoritata lor dateaza din mileniul I i.e.n., unele au 1700 de ani vechime (vezi coliva) iar o mica parte provin din jurul anului 1700.
Rezultat al unei substantile munci de documentare, pe parcursul a 7 ani, aceasta lucrare aduce informatii noi despre felul in care traiau stramosii nostri