O poveste incitanta si palpitanta despre intrigi la nivel international, ambitii politice, deceptie sexuala si tradare miseleasca.
De-a lungul vietii, Carlos Fuentes a scris cu obstinatie despre sex, politica si Mexic.
Considerat un punct de referinta al culturii mexicane, s-a implicat in viata politica si sociala din tara sa si a tinut conferinte la universitati de prestigiu ca Princeton, Harvard, Columbia si Cambridge.
Printre numeroasele premii si distinctii care i s-au acordat se numara Premiul Rómulo Gallegos, Premiul Alfonso Reyes, Premiul Cervantes, Premiul Grinzane Cavour, Premiul Príncipe de Asturias pentru Literatura, Premiul Galileo si Legiunea de Onoare franceza..
In afara de romane, a scris si numeroase povestiri, eseuri, piese de teatru si scenarii de film.
Opera sa, elogiata de critici, a fost tradusa si publicata in peste patruzeci de tari.
Personajelor nu le mai ramane decat sa se foloseasca de epistole pentru a-si transmite dorinta de putere, barfele, tradarile si cele mai ascunse ganduri, intr-o fresca sociala extrem de familiara noua.
Fuentes se foloseste de umorul negru pentru a exemplifica ambitia oarba, carierismul si avaritia oamenilor aflati in cursa pentru conducerea tarii, alcatuind o comedie umana exemplara.
CARLOS FUENTES (1928–2012) a fost unul dintre cei mai reprezentativi scriitori ai Boomului latino-american.
Urmeaza o crunta razbunare a Washingtonului, in urma careia accesul mexicanilor la telefoane, faxuri si e-mail este oprit.
In Jiltul vulturului, isi reia obsesiile preferate si le foloseste pentru a spune povestea unei societati trezite brusc fara mijloace de comunicare.
Este anul 2020, iar la Consiliul de Securitate, idealistul presedinte mexican Lorenzo Terán indrazneste sa voteze impotriva Statelor Unite ale Americii.
O poveste incitanta si palpitanta despre intrigi la nivel international, ambitii politice, deceptie sexuala si tradare miseleasca.
De-a lungul vietii, Carlos Fuentes a scris cu obstinatie despre sex, politica si Mexic