Chef Joseph Hadad traieste si respira prin arta culinara, considerat un artist absolut in pregatirea unor preparate senzationale.
Povestea sa de viata e impresionanta, marcata de experiente extraordinare care l-au adus la nivelul de azi.
Aici vorbim despre educatie, nu despre saracie sau bogatie.“ - fragmente dintr-un interviu din anul 2016.
La noi, nu se arunca mancarea.
Pe noi, parintii ne-au invatat sa respectam.
Ca pe orice om caruia nu-i este respectata munca, arta.
Si eu, daca vad ca se-arunca frunzele de salata la gunoi, imi intra sange-n cap, cum sa zic, ma doare.
E o chestiune de respect.
Cine nu voia sa manance nu manca, nu i se facea altceva.
Stii cum era la noi? Mama facea o oala de mancare si salate si aia era tot.
Pana atunci am fost doar calfa: curatam, spalam, tocam.
La 12 ani, am intrat in bucatarie si am inceput sa gatesc cu tata.
De la 14 ani am stiut ca asta o sa fac, nu se putea altceva.
Sunt culturi diferite, bucatarii diferite.
Tata e din Tunisia, mama, din Maroc.
Tata a fost bucatar pe vas, iar mama era si ea o bucatareasa extraordinara.
La noi acasa, gateau ambii parintii.
Eu fac multe dintre retetele lui, dar chifteaua tot lui ii iese mai bine.” [...] „Da, asa a-nceput totul.
Cand ma duc acasa si-mi face el chiftele, nimic nu se compara cu ele.
Are 85 de ani.
Si tata e la fel de nebun ca mine.
Asta e viata mea, nu vreau sa fac nimic altceva, e nebunia mea. „Eu m-am nascut in oala, in bucatarie.
Joseph detine secretele a peste 2000 de retete sofisticate si ca star al bucatariei internationale a avut oportunitatea sa creeze adevarate show-uri culinare pentru o serie de celebritati mondiale.
In decursul timpului, Joseph se dedica exclusiv pasiunii de a gati, talentul sau fiind remarcat deopotriva de colegi si de clienti in diverse locatii faimoase din intreaga lume: Kempinski Hotel in Germania, Ritz-Carlton Hotel in Boston, Savoy Hotel in Londra, Restaurantele Michelin in Paris si multe altele.
Cu o dorinta extraordinara de a invata mai mult,se muta dupa 3 ani ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca in 1989 sa fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.
Dupa stagiul militar, Joseph este angajat la Dan Carmel Hotel ca ajutor de bucatar.
La varsta 19 ani, dupa ce termina scoala, este incorporat in armata pentru urmatorii 3 ani.
Vocatia pentru arta culinara apare in adolescenta, cand tatal sau, bucatar pe un vas de croaziera, il trimite pe tanarul Joseph, pentru 3 ani, la Scoala de Bucatari din Haifa.
Chef Joseph Hadad s-a nascut pe 7 decembrie 1959 in Ierusalim, intr-o familie cu traditie in gastonomie, cu mama de origine marocana si tatal tunisian.
Chef Joseph Hadad traieste si respira prin arta culinara, considerat un artist absolut in pregatirea unor preparate senzationale.
Povestea sa de viata e impresionanta, marcata de experiente extraordinare care l-au adus la nivelul de azi