Cultura de Kombucha reprezinta simultan un proces alimentar si o maniera de relaxare, la fel ca gatitul.
De aceea, putem vorbi de mii de varietati de Kombucha, cu gusturi si efecte vindecatoare diferite..
Gustul diferitelor combinatii se amplifica de asemenea.
In functie de combinatie, acestea se pot potenta reciproc, sau dimpotriva, se pot anihila.
Amestecarea ceaiurilor din plante medicinale cu ceaiul negru obisnuit conduce la obtinerea unei bauturi care contine proprietatile tuturor ceaiurilor folosite.
Kombucha a fost folosita de multi oameni de-a lungul timpului ca aliment hranitor si remediu vindecator.
Toate plantele prezentate in aceasta carte sunt considerate de regula absolut sigure, dar luate in doze foarte mari sau pe perioade prelungite de timp pot capata efecte adverse.
In cea de-a treia parte a cartii voi prezenta in detaliu efectele negative ale diferitelor plante medicinale.
Se recomanda schimbarea amestecurilor de plante dupa cateva saptamani, pentru a-i oferi organismului un stimulent diferit, astfel incat efectele benefice sa fie amplificate, iar efectele secundare negative sa fie evitate.
Veti gasi in aceasta sectiune o lista de boli si principalele plante medicinale pe care le puteti folosi ca tratament pentru acestea.
In prima parte, ofer informatii generale legate de cultura de Kombucha, iar cea de-a doua parte prezint ceaiurile medicinale pe care le puteti folosi pentru aceasta cultura.
Am structurat aceasta carte in trei parti.
Diferenta consta in faptul ca exista posibilitati diferite de a cultiva Kombucha.
Cultura de Kombucha reprezinta simultan un proces alimentar si o maniera de relaxare, la fel ca gatitul