Acest Cutit universal taie fara efort carne, peste si legume.
Daca cutitul nu este utilizat o perioada indelungata de timp, stratul de ulei de pe lama trebuie verificat sau inlocuit la anumite intervale..
Cele mai bune cutite japoneze nu sunt inoxidabile! Asigurati-va intotdeauna ca lama cutitului este uscata! Pe toate cutitele Kasumi trebuie aplicat un strat de ulei, cu un ulei neutru.
Dupa ce a fost asCutit cutitul trebuie clatit cu apa calduta si ulterior uscat cu o carpa moale.
Poate fi utilizat atat cu mana dreapta cat si stanga.
In timp ce ascutiti cutitul se va crea o pudra fina.
Apoi piatra este trecuta pe suprafata pietrei inainte si inapoi cu o presiune redusa.
Cutitul trebuie tinut la un unghi de 10-20 grade fata de piatra.
Apa actioneaza ca un lubrifiant pe piatra.
Piatra trebuie sa fie uda in timpul utilizarii; puteti picura o cantitate redusa de apa.
Instructiuni de ascutire: Lasati piatra la inmuiat pentru 15 minute.
Folositi intotdeauna cutitul in prepararea alimentelor, niciodata sa taiati alimente congelate sau oase.
Folositi doar tocatoare din lemn sau plastic, niciodata unul din granit sau sticla.
Depozitati cutitul intr-o caseta, ca de exemplu un suport de cutite din lemn, astfel incat sa nu reprezinte un pericol.
Fiecare persoana are un unghi individual de ascutire.
Sub nici o forma a nu se ascuti cu un aparat de asCutit din inox, deoarece va strica lama! Cutitul trebuie asCutit zilnic (folosit in mod profesional) sau o data la 6 luni (folosit in mediu casnic) si de catre aceeasi persoana.
Ascutiti in mod regulat cutitul, folosind piatra de asCutit de inalta calitate.
Spalati de mana si stergeti cu o carpa moale dupa fiecare utilizare.
Instructiuni de utilizare: Nu se spala la masina de spalat vase.
Aceste tehnici sunt inca folosite in productia cutitelor Kasumi.
Tehnica traditionala japoneza de faurire a sabiilor a fost transmisa din generatie in generatie de-a lungul anilor, pana in prezent.
Sabiile produse in Seki sunt de o calitate exceptionala.
Aceasta metoda de a fauri sabii era unica in Japonia acelei perioade.
Tot ce este nevoie pentru a fauri o sabie se gaseste local, de la minereurile necesare, lemn de calitate si pana la apa proaspata de rau.
Seki a fost dintotdeauna locul ideal.
Primii maestrii din Seki au realizat sabii inca de la inceputul anilor 1200.
Istoria industriei cutitelor in Seki a inceput cu peste 800 de ani in urma.
Descriere produs: Cutitul bucatarului Lungime lama: 24 cm Lungime totala: 38 cm Duritate: 57-59 HRC Maner: lemn Lama: damascus steel, 32 straturi Kasumi - fabricat in Seki, Japonia Seki, supranumita si capitala industriei japoneze a cutitelor, este localizata in centrul arhipelagului japonez.
Taisul pefect este rezultatul multor operatii de ascutire pe pietre de apa rotative speciale.
Modelul damasc al lamelor cutitelor KASUMI este dat de forjarea si impaturirile repetate, in mai multe straturi, a otelului de inalta calitate.
Acest Cutit universal taie fara efort carne, peste si legume