Compania a fost infiintata in 1943 cu numele de Statiunea Experimentala Viti Vinicola Murfatlar de atunci pana in anul 2000 Crama Murfatlar a functionat ca proprietate a statulu, ulterior aceasta fiind privatizata.
Asocieri gastronimice: salata de fructe si branzeturi..
Temperatura de servire: 14-16 °C.
Gust: Dulce si echilibrat.
Miros: proaspat de fructe.
Culoare: aurie.
Aici se produc vinuri rosii, albe si roze, seci, demi-seci, demi-dulci, dulci si licoroase.
Lacrima lui Ovidiu alb este un vin licoros, Dulce din soiul de struguri chardonnay, invechirea timp de 5 ani in butoaie mici de stejar.
Azi Murfatlar Romania SA, detine 3000 de hectare de vita de vie, fiind cel mai mare producator de vinuri din Romania.
Compania a fost infiintata in 1943 cu numele de Statiunea Experimentala Viti Vinicola Murfatlar de atunci pana in anul 2000 Crama Murfatlar a functionat ca proprietate a statulu, ulterior aceasta fiind privatizata