Compania a fost infiintata in 1943 cu numele de Statiunea Experimentala Viti Vinicola Murfatlar de atunci pana in anul 2000 Crama Murfatlar a functionat ca proprietate a statului, ulterior aceasta fiind privatizata.
Asocieri gastronimice: carne rosie si branzeturi..
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Gust: Dulce si tare, catifelat si robust, cu note de coacaze si afine.
Miros: catifelat, proaspat de fructe.
Culoare: rosiu caramiziu.
Lacrima lui Ovidiu alb este un vin licoros, Dulce din soiurile de struguri cabernet sauvignon si pinot noir, invechirea timp de 5 ani in butoaie mici de stejar.
Aici se produc vinuri rosii, albe si roze, seci, demi-seci, demi-dulci, dulci si licoroase.
Azi Murfatlar Romania SA, detine 3000 de hectare de vita de vie, fiind cel mai mare producator de vinuri din Romania.
Compania a fost infiintata in 1943 cu numele de Statiunea Experimentala Viti Vinicola Murfatlar de atunci pana in anul 2000 Crama Murfatlar a functionat ca proprietate a statului, ulterior aceasta fiind privatizata