Lemongrass, condiment specific Asiei, a aprins furori in bucatariile europene.
Lemongrass este un condiment utilizat cu regularitate in ceaiuri aromatice, supe, curry, retete preparate in stil oriental, tarte, sufleuri, paste, salate sau in deserturi delicioase..
La seria de probleme de sanatate ce pot fi remediate cu ajutorul lemon grass-ului se adauga, printre altele, indigestiile, gastroenterita, colicile, reumatismul, dereglarile de ciclu menstrual si acneea.
Lemongrass-ul are numeroase proprietati benefice: antibacteriene si antifungice, antiseptice, detoxifiante (pentru ficat, pancreas si tractul digestiv), de intarire a sistemului imunitar, de reducere a nivelului de acid uric, de colesterol si de grasimi.
La gust, lemon grass-ul se aseamana cu lamaia si ghimbirul.
Mireasma sa aminteste de lamaie, este dulce-acrisoara si placuta in preparate sarate sau in deserturi.
In Asia, partea carnoasa, alb-galbuie a lemon grass-ului se foloseste in bucatarie, pentru a aroma sosurile, supele sau diversele preparate din carne sau peste.
Planta proaspata seamana la aspect cu ceapa verde.
Folosit frecvent in bucataria asiatica, acest condiment a inceput sa capete popularitate si in bucataria occidentala recenta.
Lemongrass, condiment specific Asiei, a aprins furori in bucatariile europene