LICHIOR COINTREAU 0.7l 40% Distileria COINTREAU a fost infiintata in 1849 de fratii Adolphe si Edouard-Jean Cointreau, acestia distiland intai LICHIOR de cirese.
Caracteristici organoleptice Miros: Citric, dulce si floral Gust: Citric, condimentat si usor dulceag, cu note de coji de portocale si lamai, nucsoara si scortisoara Postgust: Sec si citric, cu note de coji de portocale si lamai si marmelada de whisky Culoare: Limpede Recomandari de servire COINTREAU poate fi baut sec, cu gheata in functie de preferinte sau racit, sau folosit pentru a crea cocktail-uri populare, cum ar fi Anejo Highball, Cable Car, Gin Diasy sau Margarita..
Gustul COINTREAU este citric, condimentat si usor dulceag, cu note de coji de portocale si lamaie, nucsoara si scortisoara, si lasa in urma un postgust sec si citric, pastrand notele de coji de portocale si lamaie, si complementandu-le cu note dulci si discrete de marmelada de whisky.
Rezultatul muncii asidue a lui Edouard este un LICHIOR incolor cu un buchet aromatic citric, dulce si floral.
Reteta a fost conceputa de fiul unuia dintre fondatori, Edouard Cointreau, care timp de mai multi ani a experimentat cu blend-uri de coji de portocale pentru a crea un LICHIOR cristalin, revigorant si mai putin dulce decat cele obisnuite vremii.
COINTREAU este produs folosind o reteta pastrata secreta de familia fondatoare, in care ingredietele principale sunt coji de portocale dulci si amare, proaspete si uscate.
COINTREAU este unul din cele mai populare ingrediente de cocktail din lume, acesta acompaniand distilate diverse, de la whisky la vodka sau rom, devenind o parte esentiala a istoriei si prezentului mixologiei.
In 1885, insa, acestia au lansat pe piata un bitter de portocale care avea sa devina sinonim cu distileria acestora.
LICHIOR COINTREAU 0.7l 40% Distileria COINTREAU a fost infiintata in 1849 de fratii Adolphe si Edouard-Jean Cointreau, acestia distiland intai LICHIOR de cirese