Lintea neagra este o leguminoasa foarte populara printre gurmanzi, bogata in fibre si proteine si cu un continut caloric redus.
Pentru o savoare desavarsita, lintea neagra poate fi servita alaturi de un sos realizat din rosii organice si ierburi aromatice pe baza de cimbru, oregano sau frunze de dafin..
Pentru intensificarea aromei, boabele de Linte se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei, usturoi, ceapa si bucatele de bacon sau tofu.
Se recomanda clatirea boabelor de Linte inainte de a fi gatite.
Timpul aproximativ de gatire este de doar 20 de minute.
Este foarte usor de gatit, iar inmuierea in prealabil este optionala (intre 4 si 8 ore).
Aceasta se fierbe si se serveste simpla, alaturi de condimentele preferate si putina ceapa verde, sau ca ingredient esential in preparate gustoase precum: supe, salate, mancaruri cu orez, curry, tocanite, sosuri, sau chiar ca si umplutura pentru sarmalelele vegane.
Are un gust specific de nuca si o aroma dulceaga.
Lintea neagra sau “beluga” are boabele foarte mici si negre, cu un aspect exotic si exclusivist similar caviarului.
Boabele de Linte neagra de la Alliance Bio sunt provenite din culturile organice din sud-vestul Frantei si sunt un ingredient excelent pentru cei care doresc sa isi diversifice dieta cu produse hranitoare si sanatoase.
Aceasta este recomandata persoanelor care doresc sa mentina o dieta echilibrata sau sa scada in greutate.
Lintea neagra este o leguminoasa foarte populara printre gurmanzi, bogata in fibre si proteine si cu un continut caloric redus