Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala.
Asocieri gastronomice: ideal cu startere, feluri de mancare din carne rosie si orice alta masa usoara..
Temperatura de servire: 18°C.
Gust: pe palat: usor, cu rotunjire armonioasa si persistenta buna.
Buchet: note puternice de fructe roșii și mirodenii dulci.
Culoare: rosu-rubin.
Imbatranire: 12 luni in butoaie de stejar francez de 225 lt si restul de timp in sticla.
Fermentarea la temperatura controlata.
Timp de macerare: 10-14 zile cu presare manuala.
Presarea si desciorchinarea strugurilor.
Recoltare manuala a strugurilor Corvina, Corvinone, Rebo in luna septembrie.
In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara.
Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme.
Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala