Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala.
Asocieri gastronomice:excelent atunci cand este servit cu carne rosie, vanat si branzeturi fermentate..
Temperatura de servire: 16-18°C.
Gust: pe palat: este catifelat, cu complexitate armonica, bogat si persistent.
Buchet: de migdale, fructe rosii coapte, note de mirodenii dulci si vanilie.
Culoare: rosu-rubin intens.
Fermentarea la temperatura controlata.
Imbatranirea: 18 luni in butoaie din lemn de stejar francez plus o perioada suplimentara de 10-12 luni in sticla.
Macerarea timp de 35 de zile cu perforarea manuala a coroanei si circulatia constanta a vinului prin drojdie.
Zdrobire usoara in noiembrie cu desciorchinare.
Strugurii culesi sunt pastrati 2 luni in ladite din lemn.
In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara.
Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme.
Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala