Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala.
Asocieri gastronomice:axcelent atunci cand este servit cu vanat,fripturi si branzeturi maturate..
Temperatura de servire: 16 - 18°C.
Un vin de exceptie,persistent pe palat total convingator,generos si neted toate redate cu o tehnica de vinificatie limpede.
Un vin de o consistenta generoasa si cremoasa de culoare rosie.
Primele parfumuri care ajung la nas sunt stejarul,menta, citron si dulceata.
Fermentarea la temperatura controlata.
Maturarea timp de 24 de luni in butoi de stejar francez.
Macerarea timp de 45 de zile printr-o manevra manuala si prin pompare.
Vinificatie :strobirea strugurilor are loc in februarie cu o presa .
Recoltare manuala cu o selectie precisa a strugurilor care sunt colectati in cutii de lemn de 15-20 kg.
In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara.
Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme.
Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala