Mangustanul (Garcinia mangostana) este un copac tropical veșnic verde, răspândit pe o scară largă în mai multe regiuni din Asia de Sud-Est și Africa.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic!. Înainte de administrare, se recomandă avizul medicului.
Informațiile prezente aici au scop educativ și nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boală. În plus, 100 de grame din acest fruct exotic îți aduc doar 63 de calorii, îți asigură 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C și 13% din doza zilnică recomandată de fibre.
CONȚINUT: vitaminele A, B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxină), B9 (acid folic), C; magneziu, mangan, cupru, zinc, fier, calciu, fosfor antioxidanți (polifenoli - xantone, catechine, proantocianide, triterpene) polizaharide fibre EFECTE: întărește sistemul imunitar, datorită funcțiilor antibacteriene și antifungice reduce nivelul de colesterol din organism și controlează nivelul trigliceridelor, fiind astfel eficient în funcționarea optimă a sistemului cardiovascular ajută la prevenirea cancerului, protejând corpul de radicalii liberi care cauzează stresul oxidativ previne arteroscleroza, întărind oasele și încheieturile reduce nivelul zahărului din sânge, fiind recomandat diabeticilor are proprietăți anti-alergice, prin scăderea sensibilității receptorilor de histamină și serotonină susține sănătatea sistemului gastro-intestinal protejează structura AND-ului și reduce diviziunea celulară anormală este eficient în tratarea bolilor Alzheimer și Parkinson reglează menstruația și reduce simptomele premenstruale, cum ar fi amețelile sau modificări ale dispoziției menține tenul sănătos și ajută la vindecarea bolilor de piele, mai ales a erupțiilor și dermatitelor DOZA: întreținere = 2 lingurițeValori nutriționale/100g:Energie: 305.4Kj / 73KcalGrăsimi: 0g din care saturate 0gCarbohidrați: 17.9g din care zaharuri 0gProteine: 0.41gFibre: 1.8gSăruri: 0.697g*Efectele utilizării produselor comercializate de crud și sănătos variază de la o persoana la alta, iar ele pot diferi de cele descrise pe site.
Pe lângă xantone, mangustanul conţine și alți fitonutrienți - catechine (similare antioxidanţilor găsiți în ceaiul verde), proantocianide (găsite în general în seminţele de struguri) și polizaharide.
Există peste 200 de xantone, iar fructul de Mangustan deține un număr de 46.
Cercetările științifice din ultimii 30 de ani au arătat că acesta conține o clasă de compuși naturali polifenolici cunoscuți sub numele de xantone (alfa-mangostin și gamma-mangostin), cu proprietăți de vindecare a celulelelor afectate de radicalii liberi.
Cu un aspect neobișnuit față de tot ceea ce cunoaștem deja din categoria fructelor exotice, fructul de Mangustan are o coajă tare, purpurie, iar miezul lui este moale, suculent, de culoare albă, cu un gust dulce, puțin înțepător.
Pomul începe să dea roade după 7-10 ani de la plantare, creşte până la 30 de metri în înălțime şi produce de la 2500 la 5000 de fructe de două ori pe an.
Mangustanul (Garcinia mangostana) este un copac tropical veșnic verde, răspândit pe o scară largă în mai multe regiuni din Asia de Sud-Est și Africa