Simplul fapt ca existam este o mare sansa. - Alice ROBERTS.
Si, in plus, e plina de revelatii destul de bizare.
Aceasta e cea mai buna poveste despre creatie, fiindca este adevarata.
E vorba despre mostenirea ta evolutiva si despre dezvoltarea ta embrionara, in timpul careia ai crescut si te-ai schimbat pana ai capatat forma umana. (Richard DAWKINS) Personajul principal din poveste esti, de fapt, TU.
In stilul ei foarte personal, Alice Roberts spune o poveste care ne apropie de stramosii nostri, de inceputurile noastre ca organisme monocelulare si ni se dezvaluie totodata drept un autor plin de farmec.
Felul in care se dezvolta partile corpului inca din uter si functionarea lor in timpul vietii adulte reflecta istoria speciei umane si sunt calea spre a intelege locul pe care-l ocupam in marele arbore al vietii.
Partile corpului sunt explorate pe rand, pentru a elucida legatura dintre stramosii nostri si omul modern.
Suntem rezultatul unei inlantuiri de evenimente extraordinare si improbabile: mamiferele au avut norocul de a le supravietui dinozaurilor; un mic grup de primate a sfidat conditiile vitrege si a reusit sa supravietuiasca, acum cateva milioane de ani, in savanele Africii; si, nu in ultimul rand, am avut sansa ca parintii nostri sa se intalneasca.
Alice Roberts exploreaza deopotriva corpul uman si trecutul nostru evolutiv si se foloseste de ultimele descoperiri in embriologie si paleontologie pentru a decodifica urmele pe care le-a lasat Evolutia omului atat in fazele prin care trece embrionul, cat si in anatomia corpului adult.
Simplul fapt ca existam este o mare sansa