Iata un ceai mai neobisnuit, sau care, cel putin, se poate prepara si intr-o varianta mai neobisnuita.
Astfel, este indicat sa evitam zaharul pe cat posibil, sau sa il inlocuim cu indulcitor natural sau sirop de agave sau mesteacan.
In ceea ce priveste Masala Chai, cu toate ca reteta traditionala presupune si folosirea de foarte mult zahar, insa ceaiul Masala are un gust foarte bun, interesant, si fara sa folosim zahar, astfel ca putem sa evitam acest ingredient.
.Reteta traditionala presupune si adaugarea de zahar, insa, din motive de sanatate, noi recomandam evitarea acestui ingredient.
Dupa aceea adauga lapte si mai lasa pe foc inca 2 - 3 minute.
4.
Lasa sa fiarba 2 - 3 minute, pana ce infuzeaza bine aromele condimentelor.
3.
Pune apa intr-un ibric la foc moderat iar atunci cand da in clocot adauga amestecul Masala Chai.
2.
In plus, ceaiul negru prezinta un efect energizant.
Iata cum se prepara in mod traditional Masala Chai:
1.
Este un ceai ideal in sezonul rece, deoarece amestecul de condimente incalzesc organismul.
Acest ceai negru este imbogatit cu condimente, iar in India constituie baza pentru Masala Chai, un ceai care se fierbe in lapte si se indulceste cu zahar.
Iata un ceai mai neobisnuit, sau care, cel putin, se poate prepara si intr-o varianta mai neobisnuita