Se foloseste la prepararea dulciurilor: creme, biscuiti, cozonac, budinci, inghetata, in cosmetica dar si ca tratament naturist impotriva bolilor digestive.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Mastiha este unul dintre zecile de ingrediente atent selectionate si masurate folosite de Biserica Ortodoxa la prepararea Sfantului Mir.
In industria cosmetica, mastiha se foloseste la fabricarea produselor cu arome naturale (parfumuri, sapunuri, sampoane, lotiuni, pasta de dinti).
Cercetari de data recenta au confirmat ca mastiha contine antioxidanti si are proprietati antibacteriale si antifungice, poate ajuta in controlarea nivelului colesterolului si poate ajuta in lupta impotriva infectiiilor si a bolilor digestive. masticul este produs aproape in exclusivitate in Chios.
Desi arborii de Mastic cresc pe tot cuprinsul coastei mediteraneene, incepand din anul 50 e.n.
Trebuie sa treaca 40 sau 50 de ani pentru ca un arbore sa ajunga la maturitate, cand atinge in mod normal o inaltime de 2–3 metri.
Arborii, cu trunchiurile lor cenusii rasucite, cresc foarte incet.
Chia.
Proprietatile masticului: Masticul este rasina naturala a copacului Pistacia lentiscus var.
Se foloseste la prepararea dulciurilor: creme, biscuiti, cozonac, budinci, inghetata, in cosmetica dar si ca tratament naturist impotriva bolilor digestive