Mese si meniuri regale. - Stefania Dinu.
Edner, iar Iosif Strassman a fost bucatarul Curtii regelui Carol al II-lea si al Curtii regelui Mihai.
La Curtea regelui Ferdinand si-a desfasurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H.
La Curtea regelui Carol I, bucatar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peles avea propriul bucatar-sef, acesta fiind, in 1892, Ignace Goldenberger.
In acest context se incadra si familia regala a Romaniei, care urma preceptele bucatariei franceze. [...] Odata cu trecerea timpului, bucataria s-a innoit continuu si constant, posibilitatea de a lansa moda in acest domeniu apartinand, bineinteles, marilor familii regale.
Eleganta, fast si bun-gust Am incercat sa aduc in prim-plan modul cum se desfasurau mesele la Curtea Regala a Romaniei in perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau si ce tipuri de Mese aveau loc cu diferite prilejuri.
Mese si meniuri regale