Christopher Germer este un reputat specialist in psihologie clinica, profesor la Facultatea de Medicina de la Harvard si membru fondator al Institutului pentru Meditatie si Psihoterapie.
Ce-ar fi daca, in loc sa ne opintim in lupta cu gandurile distructive, hranindu-le cu energia noastra, am invata sa le acceptam? Ce ar fi daca, in loc sa opunem rezistenta durerii emotionale si sa ne adancim astfel suferinta, am reusi sa o intampinam cu seninatate? Prin bunatate indreptata spre noi insine si spre cei din jur, putem cultiva atentia constienta si echilibrul care sa ne indrume, pas cu pas, pe calea compasiunii de sine.
Cartea este un indemn onest si tandru de a ne ingriji de propria sensibilitate, venit din partea unui psihoterapeut pe care deceniile de experienta l-au invatat ca o floare nu se deschide cu forta....
Cititi-l pe Christopher Germer si veti descoperi o voce empatica si blanda ce asterne o lumina neasteptata peste emotiile negative care ne framanta.
Tara Brach„Aceasta nu este o carte de dezvoltare personala, ci de ne-dezvoltare personala“, ne previne autorul volumului. —Dr.
Autorul propune practici si exercitii validate in timp, cu potentialul de a linisti zgomotul de fond al mintilor noastre, care ne influenteaza atat de drastic cursul vietii.— Samuel Shem, autorul cartii The House of Godcompasiunea de sine este radacina vindecarii emotionale, de aceea ghidul de fata, scris intr-un stil extrem de limpede, cu intelepciune si caldura, este nepretuit.
SiegelUn ghid elegant si practic de cultivare a compasiunii de sine, elaborat de un clinician si profesor de meditatie intelept si devotat.
Niciodata nu este prea tarziu sa o apucam pe aceasta cale esentiala.— Daniel J.
Urmandu-i, ne putem transforma vietile dinspre interior spre exterior.
Autorul ne arata pasi decisivi si la indemana oricui.
Germer explica atat teoria, cat si practica prin care ne putem spori bunatatea, deopotriva fata de noi insine si fata de ceilalti.
Jon Kabat-ZinnDr.
Autorul propune cai ingenioase si eficiente de a ne incredinta atentiei constiente si bunatatii iubitoare care izvoraste din propria inima, profitand de pe urma gesturilor care decurg dintr-o imbratisare atat de sanatoasa si de strasnica.— Dr.
Indemnurile, argumentele si exercitiile de meditatie pe care le propune sunt ca un vin vechi in sticle noi: idei arhaice turnate intr-un limbaj psihologic actual, la indemana oricarui cititor dornic de vindecare.
Best Consumer Health Book of the Yearin clasamentele Library JournalSelf-Help Book of Meritin clasamentele Asociatiei pentru Terapii Comportamentale si CognitiveIn aceasta carte esentiala, Christopher Germer dezvaluie nenumaratele sinergii dintre Mindfulness si compasiunea de sine.
Inca din 1977 s-a simtit atras de varietatea tipurilor de meditatie descoperite in India, in care s-a initiat temeinic, abordand in psihoterapia practicata esenta psihologiei budiste: o confruntare cu durerea emotionala, care porneste de la acceptare.
Traditia budista intalneste in paginile cartii de fata concepte si practici validate de stiinta moderna.
Christopher Germer este un reputat specialist in psihologie clinica, profesor la Facultatea de Medicina de la Harvard si membru fondator al Institutului pentru Meditatie si Psihoterapie