Se spune ca „maestrii se recunosc dupa ceea ce pot face cu resurse putine”.
O carte inselator de simpla, dar extrem de utila oricarui cautator.*** Fii ferm concentrat, dar intr-un mod relaxat: iata punctul esential ce trebuie avut in vedere. Buddha Shakyamuni .
In afara unor explicatii clare si succinte legate de fiecare metoda in parte, de obstacolele care pot sa apara sau de greselile posibile, cartea contine si doua capitole consistente de explicatii despre budism si practicile acestuia.
El contine o succesiune de sapte meditatii traditionale culese din toate traditiile budismului, fiecare cu prescriptia sa precisa de timp minim, incepand cu asezarea standard (valabila in orice practica meditativa) si incheind cu o meditatie nonconceptuala specifica sistemului Dzogchen.
Acesta nu depinde de alinierea religioasa sau ideologica (fiind vorba despre minte si agitatia ei, aspect cu care toti ne confruntam zi de zi).
Intelegand dificultatile cu care se confrunta omul modern, autorul – Dza Kilung (Tulku) Rinpoche – a structurat un program de practica meditativa avand durata de un an, destinat in mod explicit practicantului contemporan.
Este si cazul acestei lucrari.
Se spune ca „maestrii se recunosc dupa ceea ce pot face cu resurse putine”