De ce se mobilizeaza persoanele si pot ajunge sa protesteze pentru perioade indelungate? Predomina solidaritatea sau egoismul maselor in reactiile la catastrofe? Panica si isteria colectiva sunt fenomene generalizate? Cum trebuie sa intelegem ce s-a intamplat in timpul pandemiei de COVID-19? Cum putem explica aceste comportamente colective?In acest volum analizam caracteristicile si explicatiile psihosociale ale miscarilor de mase.
Sunt trecuti in revista cei trei autori clasici care au scris despre manifestatiile in masa (Le Bon, Freud si Durkheim), dar vom studia si cum au fost revizuite ideile lor in cercetarea stiintifica actuala..
Vom pune sub lupa atat dinamica unor episoade concrete de manifestatii sau adunari colective – denumite comportamente colective – cat si a miscarilor de mase de lunga durata sau a miscarilor sociale.
De ce se mobilizeaza persoanele si pot ajunge sa protesteze pentru perioade indelungate? Predomina solidaritatea sau egoismul maselor in reactiile la catastrofe? Panica si isteria colectiva sunt fenomene generalizate? Cum trebuie sa intelegem ce s-a intamplat in timpul pandemiei de COVID-19? Cum putem explica aceste comportamente colective?In acest volum analizam caracteristicile si explicatiile psihosociale ale miscarilor de mase