Misterele cuvintelor, aflate la ediţia a doua, adăugită (prima ediţie a fost publicată în 2012 de Editura Universităţii din Bucureşti), reunesc articole apărute, majoritatea, în rubrica omonimă găzduită de Ziarul de duminică, suplimentul cultural on-line al Ziarului financiar.
Poftă bună la citit!.
Veţi învăţa distrându-vă sau, dacă ştiaţi deja, vă veţi amuza pur şi simplu.
Dacă vreţi să aflaţi, în câteva minute, povestea jocului numit scrabble, sau a bandei adezive numite scotch, sau a adunăturii de prăvălii numite mall, sau a îndrumătorului în ale băutului numit somelier, sau a materialului de blugi numit denim, sau multe şi minunate alte poveşti ale cuvintelor şi ale lucrurilor pe care ele le desemnează aceasta este cartea de care aveţi nevoie. Şi pentru că stilul sprinţar al Misterelor este pe gustul de azi, de ieri şi dintotdeauna al cititorului cu timpul drămuit.
De ce Mistere? Pentru că Misterele au fost asociate, în limitele lipsite de pretenţii ale foiletonului, şi cu Parisul, şi cu Londra, şi cu Bucureştiul.
Bucuria şi veselia nu exclud temeinicia.
Cu câteva excepţii (nedorite, dar inevitabile), autorul s-a ferit de tonul scrobit.
Uneori amuzant, alteori pilduitor, întotdeauna fascinant, materialul reciclat şi-a impus singur modul de prezentare.
Misterele cuvintelor cern şi refolosesc sterilul lăsat în urmă de lucrul la ediţia a treia a Dicţionarului de cuvinte recente: munţi de informaţii cu caracter enciclopedic, nu întotdeauna seci şi plicticoase, care nu îşi găseau locul în dicţionar.
Misterele cuvintelor, aflate la ediţia a doua, adăugită (prima ediţie a fost publicată în 2012 de Editura Universităţii din Bucureşti), reunesc articole apărute, majoritatea, în rubrica omonimă găzduită de Ziarul de duminică, suplimentul cultural on-line al Ziarului financiar