Narcotice in cultura romana. - Stefan Borbely Editia a IV-a revazuta, adaugita si ilustrata .
Miza mare a volumului este aceea de a investiga prezenta culturala romaneasca a halucinogenelor de la origini pina in prezent, ceea ce confera cartii un aer de exhaustivitate exemplara.
Narcotice in cultura romana e o carte vie, atit in sensul intelectual, cit si in cel existential al termenului.
As mai releva spectacularitatea senzoriala unica a volumului, pe care Oisteanu l-a scris cu infinita savoare si cu un imperceptibil simt al umorului. - Paul Cernat Andrei Oisteanu lucreaza exemplar, ca un campion al culturii de constructie, pe carti si teme memorabile.
Prin complexitatea si acribia investigatiilor, prin cuceritoarea eruditie enciclopedica si prin «revolutiile» interpretative, volumul aduce o importanta schimbare de orizont in antropologia noastra culturala si se afirma ca una dintre sintezele de pondere ale culturii romane dintotdeauna. - Mircea Cartarescu O explorare vasta din unghi cultural, istoric si antropologic aplicata dimensiunii evazionist-Narcotice a identitatii autohtone.
Cartea lui Andrei Oisteanu este o parte a tabloului culturii romane, pina acum escamotata.
Sint faimosii damnati pe care ii cunoastem.
Cei care sint artisti cu adevarat, cei mai multi dintre ei, au ars luminarea la ambele capete.
Dar aici este un pericol extraordinar: toate aceste stimulente ard si distrug.
Am aflat din ea ca multi autori din cultura romana foloseau narcotice, experimental sau hedonistic.
Istorie, religie si literatura Volum distins cu Premiul special al Uniunii Scriitorilor din RomaniaN-am putut sa las din mina cartea lui Andrei Oisteanu.
Narcotice in cultura romana