Ce este Olanzapină ACTAVIS şi pentru ce se utilizeazăOlanzapină ACTAVIS aparţine unui grup de medicamente denumit antipsihotice.
Olanzapină ACTAVIS este utilizat pentru tratamentul unei boli cu simptome ,cum ar fi: auzirea, vederea sau simţirea unor lucruri care nu sunt prezente, convingeri eronate, suspiciunea neobişnuită şi tendinţa la izolare.
Dacă luaţi Olanzapină ACTAVIS în asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se iau pentru anxietate sau care vă ajută să dormiţi (tranchilizante), s-ar putea s�.
Medicul dumneavoastră ar trebui să vă facă teste de verificare a nivelului de glucoză din sânge şi nivelul anumitor lipide, înainte de a începe tratamentul cu Olanzapină ACTAVIS şi periodic pe parcursul tratamentului.
Utilizarea Olanzapină ACTAVIS la pacienţii vârstnici cu demenţă nu este recomandată deoarece ar putea produce reacţii adverse grave.
Dacă suferiţi de oricare dintre bolile următoare, spuneţi-i medicului dumneavoastră cât mai repede posibil:diabet zaharat;boală de inimă;boală de ficat sau rinichi;boală Parkinson;epilepsie;afecţiuni ale prostatei;intestin blocat (ileus paralitic);afecţiuni ale sângelui;accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor (simptome temporare de accident vascular cerebral).
Dacă suferiţi de demenţă, dumneavoastră, rudele sau aparţinătorul dumneavoastră, trebuie să spună medicului dacă aţi avut vreodată accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor.
Ca măsură de precauţie uzuală, dacă aveţi vârsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze tensiunea arterială.
Olanzapină ACTAVIS nu se utilizează la pacienţii cu vârsta sub 18 ani.
Utilizarea altor medicamenteIn timp ce luaţi Olanzapină Actavis, nu luaţi alte medicamente numai dacă medicul dumneavoastră vă spune este permis.
Dumneavoastră sau medicul dumneavoastră trebuie să vă verificaţi greutatea periodic.
Nivele crescute de glucoză în sânge şi de lipide (trigliceride şi colesterol) au fost observate la pacienţii care iau Olanzapină Actavis.
Dacă se întâmplă acest lucru, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Dacă dumneavoastră aveţi sau cineva din familia dumneavoastră are antecedente de cheaguri de sânge, deoarece medicamente similare acestuia au fost asociate cu formarea de cheaguri de sânge.
Luarea în greutatea a fost observată la pacienţii care iau Olanzapină Actavis.
Dacă vi se întâmplă acest lucru după ce aţi luat Olanzapină Actavis, spuneţi-i medicului dumneavoastră.
Foarte rar, medicamente de acest tip determină o combinaţie de febră, respiraţie mai rapidă, transpiraţii, rigiditate musculară şi moleşeală sau somnolenţă.
Dacă vi s-a întâmplat aşa ceva, spuneţi-i medicului dumneavoastră.dacă aţi fost diagnosticat anterior cu probleme oculare cum sunt anumite tipuri de glaucom (tensiune crescută în interiorul ochiului).
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Olanzapină ActavisMedicamentele de acest tip pot provoca mişcări neobişnuite, în special la nivelul feţei sau limbii.
O reacţie alergică este caracterizată prin erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, umflare a feţei, umflare a buzelor sau scurtare a respiraţiei.
Este, de asemenea, un stabilizator de dispoziţie care previne apariţia ulterioară a variaţiilor extreme ale dispoziţiei, în sens pozitiv şi negativ (deprimare) asociate cu această afecţiune.
Inainte să luaţi Olanzapină ActavisNu luaţi Olanzapină Actavisdacă sunteţi alergic (hipersensibil) la olanzapină sau la oricare dintre celelalte componente ale Olanzapină Actavis.
Persoanele cu această boală pot, de asemenea, să se simtă deprimaţi, anxioşi sau tensionaţi.
Olanzapină ACTAVIS este utilizat pentru tratamentul unei afecţiuni cu simptome cum ar fi starea de bună dispoziţie exagerată, faptul de a avea excesiv de multă energie, de a avea nevoie de mult mai puţin somn decât de obicei, de a vorbi foarte repede cu fugă de idei şi, uneori, cu iritabilitate severă.
Ce este Olanzapină ACTAVIS şi pentru ce se utilizeazăOlanzapină ACTAVIS aparţine unui grup de medicamente denumit antipsihotice.
Olanzapină ACTAVIS este utilizat pentru tratamentul unei boli cu simptome ,cum ar fi: auzirea, vederea sau simţirea unor lucruri care nu sunt prezente, convingeri eronate, suspiciunea neobişnuită şi tendinţa la izolare