Oala sub presiune cu capac economisește energie și scurtează timpul de gătit.
Material: aluminiu finisat la suprafață - în interiorul vasului are o suprafață antiaderentă cu 2 straturi, în exterior are un strat de PTFE, sticlă, plastic, oțel inoxidabil, bachelită..
Nu este destinată utilizării în cuptor.
Oala economică este potrivita pentru toate tipurile de plite, adică pe gaz, electrice, vitroceramice și cu inducție.
Datorită egalizării constante a presiunii, capacul oalei poate fi îndepărtat în orice moment, iar oala poate fi utilizată pentru gătitul clasic.
Capacul se închide glisând partea superioară a mânerelor spre centru.
Datorită acestui fapt, orice pericol datorat suprapresiunii, care poate apărea la oale sub presiune, este evitat de la începutul gătitului.
Capacul oalei are o supapă pentru abur, ceea ce asigură egalizarea constantă a presiunii între interiorul vasului și exterior.
De asemenea se păstrează în alimente substanțele valoroase, precum și gustul propriu al alimentelor.
Datorită acestui proces, este posibil să gătiți în Oală cu o cantitate semnificativ mai mică de apă, consumând astfel cu până la 50% mai puțină energie decât în timpul gătitului obișnuit.
Altă parte a aburului se condensează direct pe Oală și cade înapoi sub formă de apă fierbinte.
O parte din aburul generat în Oală se condensează pe alimente și astfel transferă energia către alimentele preparate.
Când gătiți cu capacul închis, se reduce pierderea de abur la minimum.
Oala sub presiune cu capac economisește energie și scurtează timpul de gătit