Cerealele n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica pentru ca sint o sursa indiscutabila de energie si sanatate.
Produs certificat ecologic..
La ce il putem folosi: - prin macinarea lui putem obtine faina integrala de ovaz; - se poate face ceai o lingurita se fierbe in 300 ml apa; - se poate macina sau fierbe si consumat cu lapte sau iaurt; - se poate adauga in apa din cada pentru a-ti ajuta pilea sa devina mai catifelata (se fierbe timp de 7 min si apoi se adauga atat ovazul cat si apa in care a fiert in cada); - se poate lasa in apa fiarta in prealabil peste noapte iar dimineata putem folosi apa pentru demachere si tonifierea tenului sau o putem consuma pe stomacul gol.
Studiile indica faptul ca femeile care consuma Ovaz inainte de instalarea menopauzei au cu 41% mai putine riscuri sa se imbolnavesca de cancer de sin.
Ajuta organismul sa-si pastreze o colesterolemie scazuta asigurind trecerea treptata in singe a produselor rezultate din metabolismul hidratilor de carbon.
Ovazul este furnizorul cel mai bogat in calciu dintre toate cerealele contribuind la mentinerea unei danturi sanatoase si a unui sistem osos robust.
Stimuleaza cresterea si este recomandat contra sterilitatii si impotentei.
In prezent ovazul este utilizat in probleme legate de nisip la vezica biliara si rinichi sensibilitate la raceli astenie musculara nervoasa diabet constipatie hepatita. intr-o scriere antica se arata ca dacii si germanii erau singurele popoare care foloseau aceasta cereala ca aliment de baza.
Ovazul are o valoare energetica superioara griului sau porumbului iar continutul in proteine mai ridicat.
Cerealele n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica pentru ca sint o sursa indiscutabila de energie si sanatate