O cafea din Brazilia este frumoasa, bine proportionata, accesibila ca aroma si corp.
Plantatiile de cafea sunt cultivate in zone cu altitudini variind intre 800 si 1300 metri, rezultatul fiind cafele de inalta calitate cu o identitate unica.
CaracteristiciRegiune: CerradoVarietate: CatuaiCalibru: NY2; 16-17Procesare: NaturalaAltitudine: 1300 metriAn recolta: 2019 – 2020.
Toate fermele sunt situate in apropierea orasului Patrocinio din Statul Minas Gerais.
Recunoscuta in intreaga lume pentru cafelele de inalta calitate care se produc aici, regiunea Cerrado Mineiro este situata in nordvestul Statului Minas Gerais din Brazilia.
Cele doua sezoane bine definite – o vara calda, umeda si o iarna placuta, uscata – reprezinta o caracteristica puternica a regiunii.
Am descoperit-o in Brasil Frutado.
Lotul curent a fost cultivat de trei cultivatori de cafea: Airton Fornaciari la ferma Santo Antonio da Vista Alegre, de Pedro Rivelini la ferma Bom Jardin si de Marco Antonio Jardim Muguinaini la ferma Vendinha.
Am cautat mult o cafea care sa-mi aminteasca de aroma pe care o simteam in diminetile copilariei mele atunci cand mama isi facea cafea la ibric.
Daca preferati vinurile albe care general vorbind au un corp mai subtil atunci ar trebui sa alegeti o cafea procesata prin spalare cum este Dulce de Pitalito.
In Romania dinainte de 1989, cu mici exceptii, se gasea doar cafea din Brazilia.
O recomand tuturor celor care sunt la inceput de drum in cunoasterea acestui domeniu.
Dar cum stiu ca este o cafea potrivita pentru gustul meu?Daca preferati vinurile rosii care au un corp mai pronuntat atunci ar trebui sa alegeti o cafea procesata natural iar Brasil Frutado este cu siguranta o alegere buna.
O cafea din Brazilia este frumoasa, bine proportionata, accesibila ca aroma si corp