Papa Jacques Dulce de Pitalito este o cafea de origine columbiana,100% Arabica, delicata, proaspat prajita, ideala pentru a fi savurata la micul dejun, cu note de fructe de padure, caramele cu lapte si baclava.
Lotul curent este o Arabica Supremo, de varietate Caturra, cu sort mare 18+, cultivata in regiunea Huila, la 1400 – 1800 metri altitudine.
Huila este regiunea situata in interiorul lantului muntos Anzii Columbieni, intre cordiliera Centrala si cea Orientala.
Solul vulcanic este foarte bogat in nutrienti, iar aciditatea specifica acestuia usureaza absorbtia nutrientilor de catre plantele de cafea..
Subarboretul reprezinta totalitatea arbustilor care cresc in etajul intermediar al padurii, sub coroana arborilor mari.
Solul.
Planta de cafea este o planta de subarboret.
In timpul prajirii, prin reactia Maillard, aceste zaharuri vor produce mai multi compusi aromatici contribuind la un profil de gust cu o complexitate ridicata si aroma intensa.
Specificul geografic.
Fructele de cafea cultivate la o altitudine inalta se matureaza mai lent, iar planta are timp sa depoziteze in semintele fructului mai multe zaharuri.
Toti muntii care inconjoara aceasta vale sunt presarati cu ferme care cultiva cafea, o ferma avand in medie 6 hectare.
Motive pentru care Pitalito este una dintre cele mai bune regiuni din lume pentru cultivarea cafelei:Altitudinea.
Situata foarte aproape de Ecuator, aceasta regiune permite cultivarea cafelei la altitudini mai inalte si temperaturi mai scazute.
Regiune: HuilaVarietate: CaturraCalibru: SCA 1; 18+Procesare: SpalataAltitudine: > 1400 metriAn recolta: 2019Asezat in valea Rio Grande de la Magdalena, la 1300 metri altitudine, orasul Pitalito este considerat capitala cafelei din provincia Huila, situata in sud-vestul Columbiei.
Papa Jacques Dulce de Pitalito este o cafea de origine columbiana,100% Arabica, delicata, proaspat prajita, ideala pentru a fi savurata la micul dejun, cu note de fructe de padure, caramele cu lapte si baclava.
Lotul curent este o Arabica Supremo, de varietate Caturra, cu sort mare 18+, cultivata in regiunea Huila, la 1400 – 1800 metri altitudine.
Huila este regiunea situata in interiorul lantului muntos Anzii Columbieni, intre cordiliera Centrala si cea Orientala