orzo (cunoscut si sub numele de Risoni) este o pasca mica, uscata, in forma de boabe de orez.
Ingrediente: faina de grau dur*, sare (*ingrediente certificate organic BIO).
Valoare nutritionala in 100 g Valoare energetica: 1519 kJ / 358 calorii Grasimi: 1,2 g din care acizi grasi saturati: 0,3 g Carbohidrati: 75 g din care zaharuri: 3,3 g Proteine: 10,5 g Sare: 0,01 g Conditii de pastrare recomandate: A se pastra intr-un loc uscat si racoros.
Se toarna pastele si se fierb timp de 7 minute.
Modalitate de preparare: Fierbeti apa cu sare.
Este perfecta pentru un risotto rapid, numit orzotto.
Dar exista multe alte moduri de a o prepara, de exemplu cu sos de rosii sau pesto, de asemenea ca pilaf cu legume la gratar.
In Sicilia, locul de origine al Orzo, oamenii folosesc aceste Paste in principal ca garnitura pentru supe.
Din acest motiv, produsul se numeste Orzo, care inseamna Orz in italiana.
Potrivit italienilor, boabele seamana cu cele de orz.
orzo (cunoscut si sub numele de Risoni) este o pasca mica, uscata, in forma de boabe de orez