Pastura cruda g BIOREMED Pastura provine din polenul recoltat de albine si depozitat in celulele fagurilor unde sub influenta conditiilor din stup si a substantelor adaugate de albine sufera un proces de fermentatie Cum se obtineProcesul de fermentatie dureaza aproximativ zile si are loc in etapeIcircn prima etapa se dezvolta bacteria Pseudomonas aeroba care consuma intreaga cantitate de oxigen din celula fagurelui ceea ce va duce la autoasfixia bacterieiIcircn a doua etapa datorita lipsei oxigenului se dezvolta bacteria Lactobacillus anaeroba care foloseste glucidele ca sursa de oxigen si produce acid lactic Acest acid lactic ajunge pana la o concentratie de si are ca rezultat scaderea phlui si conservarea naturala a pasturii Icircn urma fermentatiei lactice creste valoarea nutritiva si datorita mariri continutului de prebioticeIcircn etapa a a activitatea este preluata de drojdiile de tipul Sacharomyces care utilizeaza resturile de glucide si definitiveaza procesul de fermentareDiferenta dintre polen si pasturaPastura este un produs cu o valoare nutritiva de ori mai ridicata decat cea a polenului initial introdus in faguri Compozitia chimica a pasturii este asemanatoare cu cea a polenului din care provine cu deosebirea ca in Pastura scade continutul de zaharuri si creste continutul de enzime si vitamine De asemenea proteinele si glucidele sunt partial hidrolizate ceea ce le face sa fie mai usor absorbite in intestine Icircn Pastura fata de polen apare si vitamina KAceste plusuri care apar in Pastura se datoreaza atat fermentatiei lactice cat si modificarilor care apar la nivelul exinei Exina este invelisul celulei de polen care in urma procesului de fermentatie lactica se sparge avand ca rezultat eliberarea intregului continut.
Pastura cruda g BIOREMED Pastura provine din polenul recoltat de albine si depozitat in celulele fagurilor unde sub influenta conditiilor din stup si a substantelor adaugate de albine sufera un proces de fermentatie Cum se obtineProcesul de fermentatie dureaza aproximativ zile si are loc in etapeIcircn prima etapa se dezvolta bacteria Pseudomonas aeroba care consuma intreaga cantitate de oxigen din celula fagurelui ceea ce va duce la autoasfixia bacterieiIcircn a doua etapa datorita lipsei oxigenului se dezvolta bacteria Lactobacillus anaeroba care foloseste glucidele ca sursa de oxigen si produce acid lactic Acest acid lactic ajunge pana la o concentratie de si are ca rezultat scaderea phlui si conservarea naturala a pasturii Icircn urma fermentatiei lactice creste valoarea nutritiva si datorita mariri continutului de prebioticeIcircn etapa a a activitatea este preluata de drojdiile de tipul Sacharomyces care utilizeaza resturile de glucide si definitiveaza procesul de fermentareDiferenta dintre polen si pasturaPastura este un produs cu o valoare nutritiva de ori mai ridicata decat cea a polenului initial introdus in faguri Compozitia chimica a pasturii este asemanatoare cu cea a polenului din care provine cu deosebirea ca in Pastura scade continutul de zaharuri si creste continutul de enzime si vitamine De asemenea proteinele si glucidele sunt partial hidrolizate ceea ce le face sa fie mai usor absorbite in intestine Icircn Pastura fata de polen apare si vitamina KAceste plusuri care apar in Pastura se datoreaza atat fermentatiei lactice cat si modificarilor care apar la nivelul exinei Exina este invelisul celulei de polen care in urma procesului de fermentatie lactica se sparge avand ca rezultat eliberarea intregului continut