Calatoria initiatica a unui francez pe drumurile abrupte ale sfantului munte, dublata de trecerea unui occidental la ortodoxie.
Ce alta mare aventura i-a mai ramas omului modern, daca nu cea a descoperirii de sine si de Dumnezeu?.
Maretia acelei lumi, adancimea invataturilor, aparenta nebunie sau inalta spiritualitate, severitatea randuielilor si incredibila libertate, misticismul sau paranormalul, toate sunt povestite de un occidental intors in lume dupa mai bine de un an petrecut la Athos.
Putini au cunoscut indeaproape viata calugarilor de acolo, cu obiceiurile, riturile, singuratatea, zbuciumul sau pacea lor.
Muntele Athos sau lumea populata de sihastrii care l-ar urma pe Hristos pana in infern, de calugari care nu se roaga, ci devin rugaciune, de parinti spirituali geniali si de vagabonzi celesti clarvazatori, practicanti ai nebuniei asumate, cea mai radicala forma de asceza.
Muntele Athos sau trinitatea frumosului: a naturii, a liturghiei si a chipului calugarilor.
Muntele Athos sau internationala monahala unde alchimia dorintei se numeste asceza si devine un antrenament permanent pentru constructia Omului in totalitatea lui.
Calatoria initiatica a unui francez pe drumurile abrupte ale sfantului munte, dublata de trecerea unui occidental la ortodoxie