Indiferent de religie sau de limba, indiferent de rasa ori de culoarea pielii, populatiile globului sunt creatoarele unor culturi eterogene care deseori se intrepatrund sau se repeta in mod misterios la mari distante, depasind granitele nationale.
Fiecare capitol are propria sa introducere generala, descrierea celor mai importante Populatii din aria culturala si cate o harta geografica ce arata zonele locuite de fiecare dintre aceste populatii..
Volumul prezinta fotografii de o calitate exceptionala si harti si este impartit pe capitole bazate pe arii continentale.
Dar nu este numai o sursa de informare foarte bogata: mai mult de 1000 de fotografii exceptionale, puse in valoare de formatul mare al albumului, fac din Populatii ale lumii un festin pentru iubitorii de fotografie artistica.
Grupurile etnice pe care occidentalii le numeau „exotice“ nu mai sunt cele descrise de cercetatori in secolul XX; globalizarea si migratia au determinat schimbari dramatice, obligandu-i pe antropologi sa redeseneze harta etnica a planetei.
Martor al frumusetii si bogatiei acestei mosteniri aflate pe cale de disparitie, celebrand varietatea culturilor omenirii, Populatii ale lumii ofera o descriere stiintifica adusa la zi a grupurilor etnice celor mai interesante din punct de vedere antropologic, incluzand maorii, romii, masaii, eschimosii, inuitii si indienii amazonieni.
Indiferent de religie sau de limba, indiferent de rasa ori de culoarea pielii, populatiile globului sunt creatoarele unor culturi eterogene care deseori se intrepatrund sau se repeta in mod misterios la mari distante, depasind granitele nationale