Într-o epocă în care lumea pare că se îndepărtează de tradiții, de tot ceea ce am moștenit bun și frumos de la străbunii noștri, Gina Bradea încearcă să transmită generațiilor noi lucruri frumoase și valoroase pe care ar fi mare păcat să le pierdem.
Nu dacă ne-a alinat sufletul și ne-a scăpat, poate doar pentru moment, de plictiseală, tristețe, nemulțumire...
Nu dacă ne-a plăcut și ne e bine, fără urmă de vinovăție și părere de rău.
Nu dacă am ținut cont de nevoile corpului, am savurat fiecare înghițitură și ne-am satisfăcut toate simțurile.
Ca medic primar în specialitatea diabet şi boli de nutriţie, cu un masterat de psihonutriţie la Paris, Mihaela Bilic ne îndeamnă să facem din mâncare un prieten şi din alimentaţia sănătoasă şi echilibrată un stil de viaţă! Nu dacă ne-a fost foame cu adevărat și ne-am oprit când ne-am săturat.
Autoare a unor cărţi de succes, vândute în mii de exemplare, promotoare a multor campanii de educaţie nutriţională, Mihaela Bilic şi-a propus să le redea oamenilor încrederea în mâncare, arătând că sănătatea are gust! Prin intermediul numeroaselor emisiuni tv la care a fost invitată, precum şi în cadrul conferinţelor şi seminarelor pentru publicul larg, sfaturile şi recomandările ei au ajuns în multe case şi au ajutat mulţi români.
Mihaela Bilic este de mai bine de 20 de ani medicul nutriţionist care vrea să aducă din nou bucuria şi plăcerea pe mesele românilor.
O fi pacat?Absolventă a Facultăţii de Medicină de la Bucureşti, dr.
Recomandările sale sunt întotdeauna transmise folosind cuvinte simple și puternice, îndemnându-ne să gustăm din plin fiecare moment, să ne hrănim sufletul cu vise, iar trupul cu mâncăruri Preparate cu dragoste.
Am mancat.
Bilic a învățat să explice noțiuni complexe din nutriție folosind comparații accesibile și savuroase.
La final, nu ne așteaptă o dietă miraculoasă, ci un nou mod de a privi mâncarea și de a savura viața.
Cum cele mai bune Preparate sunt, în general, cele mai simple, Dr.
Mihaela Bilic ne invită într-o nouă călătorie pe urmele gustului, printre zile, gânduri, mituri și porții generoase de informații de specialitate.
Am scris așa cum am simțit, din practica vieții de zi cu zi, din frământările, căutările și nesiguranțele mele…care par a fi și ale celor din jur - Mihaela BilicÎntr-o epocă a dietelor restrictive, Dr. Îmi doresc ca vorbele mele să vă fie de folos, să vă regăsiți în ele. – Irina Binder, scriitoare Tot ce este făcut acasă, cu mâinile noastre, e sfânt!Vă îmbrățișez și vă doresc spor la gătit gustos și sănătos! Și nu uitați de ingredientul secret: presărați totul cu multă dragoste și un strop de bunătate! – Gina BradeaAceastă carte de bucate și bunătăți nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta dacă:·  
Iubești preparatele din carne specifice sezonului rece: caltaboș, cârnați, conserve din carne și diferite afumături·  
Iți place să gătești folosind ingrediente naturale și condimente tradiționale.· Îți dorești să regăsești gustul mâncărurilor de altădată și să înveți vechi rețete măcelărești.·  
Vrei să descoperi rețete inedite pentru Preparate din carne specifice anumitor regiuni din țară sau altor culturi.
O carte pe gustul tău Vreau să vă împărtășesc tot ce știu, lucrurile în care cred.
Gina nu este doar o gospodină pasionată așa cum ni le amintim cu drag pe bunicile și pe mamele noastre, ci este și un om minunat, un exemplu frumos care are multe de transmis. Și nu mă refer doar la rețete culinare, ci la autenticitate, la bunătate, respect și dragoste de oameni. Într-o epocă în care lumea pare că se îndepărtează de tradiții, de tot ceea ce am moștenit bun și frumos de la străbunii noștri, Gina Bradea încearcă să transmită generațiilor noi lucruri frumoase și valoroase pe care ar fi mare păcat să le pierdem