Razbunarea geografiei.
A fost analist geopolitic principal la Stratfor, iar din 2009 pana in 2011, a fost membru al Comitetului de Politici de Aparare condus de secretarul american al Apararii, Robert Gates..
Este editor al publicatiei The Atlantic, in care articolele sale apar de trei decenii, si senior fellow in cadrul Centrului pentru o Noua Securitate Americana din Washington.
In 2011, Foreign Policy l-a desemnat printre Primii 100 de ganditori ai lumii.
Kaplan este autorul a 16 carti de politica externa si calatorii, traduse in numeroase limbi, printre care: In Europe’s Shadow, Asia’s Cauldron, Monsoon, Balkan Ghosts si Warrior Politics . - Henry Kissinger Robert D.
Kaplan, interviu in Revista 22 O carte extraordinar de bine documentata si importanta. - Robert D.
Acum poate sa faca probleme.
Rusia nu a acceptat niciodata extinderea NATO, pentru ca a fost prea slaba sa se opuna.
Desi niciodata nu a fost un aranjament acceptat de aceste puteri.
Ne-am intors la normalitatea geopoliticii si vedem o serie de state care contesta aranjamentul post ’90.
Autorul readuce la viata teoriile unor cunoscuti geopoliticieni, sustinand ca harta este cea care ofera primele indicii pentru a discerne o logica istorica legata de ce are sa urmeze si aplicand in mod stralucit aceste idei la crizele din Europa, Rusia, China, subcontinentul indian, Turcia, Iran si Orientul Mijlociu arab.
Kaplan.
Ce ne spune harta despre conflictele viitoare si lupta impotriva destinului Pentru a intelege evenimentele actuale – conflicte religioase, razboaie, instabilitate politica –, e de ajuns sa aruncam o privire asupra hartii, spune Robert D.
Razbunarea geografiei