„Autorul acestei lucrări, la insistențele coordonatorului științific, nu se sfiește să constate exagerările și inovațiile recitativului liturgic din ultima vreme (vezi Marian Moise și acatistele sale manieriste, comerciale și exhibiționiste, rostite și imprimate cu binecuvântarea unor ierarhi care nu țin seama de nici o regulă).
Nicu Moldoveanu. dr. univ. În forma în care se află acum, această teză de doctorat împlinește suficient normele legale, tehnice și pedagogice, pentru a fi adusă spre susținere orală și publicare.”Preot prof.
Bibliografia este destul de bogată.
Lucrarea se încheie cu concluziile care privesc: glasul sau modul recitativului, Recitativul românesc și specificul său, cu considerații finale și Anexe. „Autorul acestei lucrări, la insistențele coordonatorului științific, nu se sfiește să constate exagerările și inovațiile recitativului liturgic din ultima vreme (vezi Marian Moise și acatistele sale manieriste, comerciale și exhibiționiste, rostite și imprimate cu binecuvântarea unor ierarhi care nu țin seama de nici o regulă)