„Religia apostolilor.
Creștinismul apăruse deja cu câteva secole înainte de iudaismul rabinic, care era în sine o reacție împotriva credinței și praxisului creștin." Stephen De Young.
Iudaismul rabinic a înflorit abia în secolul V d.
Hr., odată cu codificarea Talmudului.
Pur și simplu nu este adevărat. era identică cu Religia practicată de iudaismul rabinic de mai târziu.
Anterior, cercetătorii considerau de la sine înțeles că Religia practicată de evrei în secolul I d.
Hr.
Abia în ultimele decenii, oamenii de știință au început să înțeleagă că literatura celui de-al doilea templu oferă un context important pentru modul în care înțelegem Noul Testament. – 70 d.
Hr.). În schimb, au integrat direct întâlnirea lor cu Iisus Hristos în concepţia despre religie și viziunea contemporană asupra lumii.
Această carte este o introducere sau prolegomenă la citirea, studierea și înțelegerea Noului Testament şi a Scripturilor ca un întreg, şi reunește interpretări și concepţii religioase din literatura perioadei celui de-al doilea templu (cca 515 î.
Hr. În niciun moment apostolii nu s-au considerat întemeietori ai unei noi religii. În mediul religios al ucenicilor și apostolilor lui Hristos, Religia nu era pur și simplu o parte a vieții, ci o cuprindea întru totul. În primul rând, ea descrie contururile religiei iudaice în secolul I d.
Hr.
Stephen De Young nu doar că se aşază în fruntea luptei pe care apologetica ortodoxă o duce împotriva științei biblice seculare, dar ne face și nouă tuturor o favoare prin reconstituirea universului vechilor creștini, insuflând speranță unei culturi moderne blazate care caută cu disperare o lume re-vrăjită la care să poată participa pe deplin." 
Jonathan Pageau, The Symbolic World„Religia apostolilor are mai multe scopuri.
Aceste noi căi indică întotdeauna spre Sfânta Tradiție a Bisericii Ortodoxe.” † Joseph, Arhiepiscop de New York și Mitropolit al Arhiepiscopiei antiohiene din America de Nord„Cu această carte, pr.
Deși pe alocuri provocatoare, această lucrare deschide noi căi de a interpreta și a înțelege Vechiul și Noul Testament, precum și închinarea noastră liturgică.
Creștinismul ortodox în primul secol după Hristos contestă afirmaţiile recente ale cercetătorilor că învăţăturile Bisericii despre Treime și divinitatea lui Hristos au fost evoluții ulterioare datorate Părinților și sinoadelor ecumenice... „Religia apostolilor