Numeroase alimente de larg consum nu mai sunt, de multa vreme, ceva in acord cu natura noastra umana.
A venit timpul sa intelegem ca raspunsul se afla chiar sub ochii nostri..
Eenfeldt ne previne: Am crezut ca stim ce inseamna mancarea sanatoasa.
Fie ca suntem afectati de asa-numitele boli occidentale , fie ca ne preocupa cateva nedorite kilograme in plus, dr.
Nu pare a fi chiar o evolutie.
Si cu cat e societatea mai dezvoltata, cu atat se extinde mai rapid epidemia de obezitate.
Insa, din pacate, recomandarile nutritionale oficiale respecta cu fidelitate astfel de teorii.
Unele dintre teoriile intens promovate in ultimele decenii nu au la baza nicio dovada stiintifica, afirma el, ci doar anumite interese economice si orgolii personale.
Iar daca avem ghinionul sa ne numaram printre cei carora painea, pastele, orezul si cartofii le dau o acuta stare de balonare si moleseala, ne intrebam: Atunci, ce sa mancam? Mancare adevarata , ne sfatuieste Andreas Eenfeldt.
Margarina substituie de zeci de ani, ca o dublura complet lipsita de talent, rolul untului in bucatarie.
Unele fructe, aduse cu mari costuri de departe, au consistenta si gust indubitabil de carton.
De zahar cu greu ne putem feri, de vreme ce se ascunde pana si in cele mai uzuale alimente.
Cautam produse degresate, in speranta ca astfel vom da jos colaceii si aripioarele care ne ingreuneaza viata.
Hrana sanatoasa a devenit un fel de iluzie.
Numeroase alimente de larg consum nu mai sunt, de multa vreme, ceva in acord cu natura noastra umana