Romana ca la carte.
Nu in ultimul rand, dincolo de dimensiunea culturala, auxiliarul ofera cadrelor didactice posibilitatea unor evaluari standardizate, care sa permita o raportare cat mai obiectiva la nivelurile de achizitii ale elevilor si, implicit, configurarea unor parcursuri individualizate de invatare..
Selectia autorilor a avut la baza criteriul estetic si potentialul formativ al acestora, reflectate intr-un exercitiu de sinteza si o punere in echilibru a literaturii de patrimoniu, reprezentata de valorile clasice, decupate inclusiv din canonul universal, cu literatura contemporana, mult mai ancorata intr-un regim al cotidianului.
Prin temele literare tratate (Joc si joaca, Adolescenta, Iubirea, Familia, Personalitati, modele, exemple, Lumi fantastice) se urmareste descoperirea treptata a continuturilor, dialogul cultural si transferul permanent al ideilor dinspre literatura spre viata.
Proiectata sub forma a sase unitati, cu o structura stabila, Romana ca la carte propune o abordare didactica adecvata, avand in vedere atat competentele, cat si nevoile de invatare ale elevilor.
Clasa a IX-a Lucrarea de fata a fost gandita ca un intrument de lucru ce intruneste exigentele unui manual scolar cu libertatile oferite profesorului de programa scolara pentru Clasa a IX-a.
Literatura, limba si comunicare.
Romana ca la carte