Proteina de Soia texturata este cel putin 50 la suta proteina.
Acest tip de proteine este alaturi doar de proteinele pe care le obtinem din alimentele de origine animala, dintre care multe contin niveluri ridicate de grasimi saturate si colesterol din dieta..
Soia este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, de care lipsesc majoritatea altor leguminoase, facand Soia si produsele sale alimentare o sursa superioara de proteine pentru persoanele care urmeaza o dieta vegetariana stricta.
Soia este o leguminoasa, numita astfel deoarece creste in pastai care contin seminte (sau „fasole” asa cum le numim noi).
Alte surse de grasimi bune includ nuci, seminte, peste si uleiuri vegetale.
Ca parte a unei diete echilibrate, acestea pot fi bune pentru inima ta si va pot reduce sansele de a avea anumite boli.
FDA a aprobat o cerere de sanatate care afirma ca „25 de grame de proteine de Soia intr-o dieta zilnica saraca in grasimi saturate si colesterol pot ajuta la reducerea colesterolului total si a LDL care este moderat de mare pana la mare.” Grasimile bune Majoritatea grasimilor din Soia sunt polinesaturate, inclusiv grasimi importante omega-6 si omega-3.
Pe langa calitatea proteinei de soia, oamenii de stiinta au descoperit ca proteina de Soia poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima prin scaderea colesterolului din sange si cresterea flexibilitatii vaselor de sange.
Aceasta proteina de inalta calitate vine fara grasimi si nu are colesterol si nu contine grasimi saturate.
Proteina de Soia texturata este o sursa sanatoasa de proteine de inalta calitate, care contine toti aminoacizii esentiali necesari cresterii.
Continutul si profilul componentelor bio-active variaza de la produs la produs, in functie de cata proteina de Soia este in aliment si de modul in care este procesata proteina de soia.
Izoflavonele sunt studiate in legatura cu ameliorarea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile, mentinerea oaselor sanatoase si prevenirea cancerului de prostata, san si colorectal.
Proteina de Soia texturata este o sursa usoara si ieftina de fibre dietetice, proteine de Soia si componente bio-active, cum ar fi izoflavonele.
Proteina de Soia texturata neflavata este foarte scazuta in sodiu.
Proteina de Soia texturata este cel putin 50 la suta proteina