Erythritolul  este produs din glucoza prin fermentare cu drojdie.
Nu da senzatie de foame sau alte probleme, doar 100% satisfactie si hidratare fara calorii in plus..
Inceaca o limoanda pregatita cu acest indulcitor: 3 linguri la 500ml de apa, zeama de la o lamaie si 1/2 de lime.
Este stabil termic pana la 160 de grade celsius.
Ideal pentru limonade.
Particularitati: la dizolvarea in apa raceste solutia, fiind util in special pentru preparate lichide, reci sau preparate solide cu aroma de menta.
Este obtinut printr-un proces natural de fermentatie, fiind absolut sigur pentru sanatate, ba chiar avand efecte benefice, inclusiv pentru diabetici (antioxidant si protector).
Argumentul final in favoarea sa este faptul ca il gasim si in mod natural in fructe si alimente fermentate.
Beneficii: valoare calorica este de 0,2 kilocalorii pe gram se dizolva foarte rapid in apa sau alte lichide NU are efect laxativ si nu da balonari are efecte antioxidante si protectoare este recomandat si pentru diabetici.
Este aproape la fel de dulce ca zaharul de masa insa este aproape non-caloric, nu produce carii dentare si este absorbit foarte bine de organism.
Erythritolul  este produs din glucoza prin fermentare cu drojdie