În 1989, Zidul Berlinului a căzut.
Locuiește în Sydney, cu soțul și copilul lor..
Anna Funder este și autoarea unui roman, All That I Am. În iunie 2004, a primit Premiul Samuel Johnson din partea BBC Four.
Heinemann Award.
Cartea a fost nominalizată pentru numeroase premii literare în Australia și în Marea Britanie, incluzând Age Book of the Year Award, Queensland Premier’s Literary Awards, Guardian First Book Award, Index Freedom of Expression Awards și W.
H.
Stasiland este prima lucrare a Annei Funder şi a fost publicată în 23 de țări. În 1997 a beneficiat de o bursă de rezidență ca scriitor la Australia Centre din Potsdam.
A lucrat ca avocat specializat în drept internațional și ca producător de radio și televiziune. – The Sunday Telegraph Anna Funder s-a născut la Melbourne, în 1966.
Nu mă pot gândi la o introducere mai bună în realitatea brutală a represiunii din Germania de Est. – The Observer O carte fascinantă... – Sunday Times Lirică, amară, amuzantă și tristă, scrierea sa le permite multor martori să se elibereze a doua oară de povara trecutului.
O capodoperă.
Povestirea plină de forță a lui Funder despre o lume plină de brutalitate a intrat în rândul operelor clasice ale contemporaneității. Și se întâlnește și cu membrii Stasi, în continuare foarte mândri de metodele lor de supraveghere.
Se întâlnește cu Miriam, care a încercat să fugă în Germania de Vest când avea doar șaisprezece ani; ne spune povestea tristă a lui Frau Paul, care a fost despărțită de copilul ei la Zidul Berlinului, și se îmbată cu legendarul „Mik Jeger al Estului“, pe care autoritățile l-au declarat – informându-l și în persoană – mort.
Bestsellerul Annei Funder, Stasiland, ne aduce povești extraordinare din viața reală, așa cum era ea în fosta Germanie de Est.
La scurtă vreme după aceea, cele două Germanii s-au reunificat, iar Germania de Est a încetat să existe. În 1989, Zidul Berlinului a căzut