O „Biblie” a „Evangheliilor stretching-ului”! (The Washington Post) Indiferent de felul in care ca consumati viata – unul sedentar, cu fundul aproape lipit de scaunul din fata calculatorului, practicand totusi un sport, „tragand regulat, la sala, de fiare” sau ajuns la o varsta la care orice efort vi s-ar parea un chin in plus –, de forma fizica avuta sau de activitatile zilnice in care va risipiti energiile, practicarea „stretching”-ului este o masura sigura de diminuare a stresului, de revigorare, una in stare sa va faca sa fiti gata de o noua „ofensiva” personala asupra vietii si a multimii problemelor cu care aceasta incearca sa va ia pe nepregatite.
Oriunde si oricand se arata intr-adevar o metoda dezarmanta, cu atat mai mult cu cat ne deschide ochii asupra a ceea ce, cu mijloace atat de modeste, la indemana oricaruia dintre noi, am putea face (chiar asa, Oriunde si.
Reunind in volum doua dintre lucrarile de capatai ale lui Bob Anderson un guru al stretching-ului – Stretching, respectiv Stretching in the Office –, Stretching.
Si, odata adoptata, calea „stretching”-ului avea sa se dovedeasca a fi ceva mai presus decat doar trendy, cat un raspuns la efectele revolutiei industriale si ale prelungirii acesteia, asa-numita revolutii electronice: dureri ale incheieturilor mainilor, de gat si spate si inflamarea articulatiilor.
Aparut in anii in care tot mai multi dintre semenii nostri, cu preocupari dintre cele mai diverse, devenisera subit interesati de mentinerea intr-o forma fizica cat mai buna si trecusera deja la practicarea unei forme de fitness (alergatul de dimineata si de seara, ciclismul sau, pur si simplu, exercitiile fizice la sala sau acasa), stretching-ul a luat ulterior amploare, capatand consistenta unor seturi de exercitii destinate incepatorilor, de zi cu zi, sau potrivite sportivilor de performanta, castigandu-si adeptii prin simplitatea si claritatea exercitiilor propuse, convingandu-i, prin eficacitatea rezultatelor, si pe antrenori, si pe medici.
O „Biblie” a „Evangheliilor stretching-ului”! (The Washington Post) Indiferent de felul in care ca consumati viata – unul sedentar, cu fundul aproape lipit de scaunul din fata calculatorului, practicand totusi un sport, „tragand regulat, la sala, de fiare” sau ajuns la o varsta la care orice efort vi s-ar parea un chin in plus –, de forma fizica avuta sau de activitatile zilnice in care va risipiti energiile, practicarea „stretching”-ului este o masura sigura de diminuare a stresului, de revigorare, una in stare sa va faca sa fiti gata de o noua „ofensiva” personala asupra vietii si a multimii problemelor cu care aceasta incearca sa va ia pe nepregatite