Rezistenta la boli, formarea de anticorpi, prevenirea alergiilor, dezvoltare emotionala armonioasa si cresterea coeficientului de inteligenta, sunt doar cateva dintre beneficiile de neinlocuit ale laptelui matern.
Roinita are o compozitie bogata, formata din ulei volatil (alcatuit din citral, citronelal, citronelol, linalool, geraniol,.
ROINITA (Melissa officinalis) Roinita este o planta mediteraneana, iar denumirea sa stiintifica provine de la cuvantul grecesc "Melissa" care inseamna "albin?" si se datoreaza mirosului sau puternic care atrage albinele.
De asemenea, prezinta si efect galactogog, prin cresterea secretiei lactate la femeile care alapteaza.
Mararul actioneaza la nivelul aparatului reproducator feminin corectand carentele estrogenice si putand fi astfel administrat la femeile care se confrunta cu o estompare a caracterelor feminine, frigiditate, tulburari menstruale, hipoplazie mamara si menopauza.
Este o planta care amplifica feminitatea, avand o compozitie bogata in ulei volatil (alcatuit din carvona, limonen, miristicina si dilapiol) si fitoestrogeni.
MARAR (Anethum graveolens) Denumirea stiintifica a plantei, "Anethum", provine din "anethon", care inseamna in limba greaca "m?rar".
Anasonul prezinta actiune estrogenica, avand efect emenagog (de declansare a ciclului menstrual) si galactogog (cresterea secretiei de lapte la lehuze), actionand si asupra lobului anterior al hipofizei.
In compozitia plantei au fost identificate urmatoarele principii active: ulei volatil (alcatuit din anetol, estragol, dianetol, alfa si betta-pinen, limonen, anisol, linalool, terpineol, vanilina, acid anisic), cumarine (umbeliferona), furanocumarine (bergapten), flavone, proteine, zaharuri, etc.
Anasonul a fost utilizat in Egiptul Antic inca din anul 1500 i.
C., iar romanii l-au folosit pentru Stimularea digestiei.
ANASON (Pimpinella anisum) Este una dintre cele mai vechi plante aromatice cunoscute si utilizate in scopuri medicinale.
Extractul din radacina de Shatavari determina dezvoltarea glandelor mamare, fiind eficient si in caz de infertilitate (la femei), tulburari menstruale (amenoree, dismenoree), menopauza, avand efect afrodisiac si adaptogen.
Saponinele steroidice sunt responsabile de actiunea estrogenica a plantei, ele determinand cresterea secretiei de prolactina si ACTH, cu marirea secretiei lactate (efectul galactogog) la femeile care alapteaza.
In compozitia sa au fost identificate urmatoarele substante bioactive: saponine steroidice (shatavarinele I-IV), asparagozidele 1-8, alcaloizi, asparagamina, proteine, izoflavone, racemosol, polizaharide, mucilagii.
In India este folosita de mii de ani, avand un potential exceptional de stimulare hormonala feminina, datorat continutului ridicat de fitoestrogeni, care imprima eficienta terapeutica a acestei plante.
SHATAVARI (Asparagus racemosus) Shatavari este prin excelenta o planta a feminitatii, denumirea sa sanscrita insemnand "\'cea care poate s? tin? 100 de barbati"\'.
Utilizarea zilnica a acestui produs naturist, corelata cu consumul unei cantitati suficient de mari de lichide (2-3 litri pe zi), genereaza efecte sesizabile inca din primele zile de utilizare.
Comprimatele Stimularea lactatie i din gama Mami, sunt nedaunatoare pentru mama si copil, complet naturale si contin plante cu efecte galactogoge si estrogenice, de diminuare a stresului, care totodata reduc posibilitatea de aparitie a colicilor la sugari.
Imediat dupa identificarea si eliminarea, pe cat posibil, a factorilor perturbatori ai lactatiei, primul ajutor eficient il reprezinta utilizarea suplimentelor naturale pe baza de plante de leac. pot sa afecteze proaspata mama si astfel sa determine scaderea lactatiei, generand un nou motiv de tensiune si ingrijorare.
Adesea insa, o serie de factori, precum confruntarea cu stresul, alaptarea rara sau insuficienta, necunoasterea pozitiei corecte de alaptare, consumul insuficient de lichide, hranirea deficitara, o atmosfera emotionala tensionata, etc.
Mai ales in primul an de viata, laptele matern este prima si cea mai importanta optiune de hranire pentru bebelus.
Rezistenta la boli, formarea de anticorpi, prevenirea alergiilor, dezvoltare emotionala armonioasa si cresterea coeficientului de inteligenta, sunt doar cateva dintre beneficiile de neinlocuit ale laptelui matern