Produsul marca Enviro Naturals este un mineral natural de carbonat de calciu si magneziu, procesat la o granulatie foarte fina pentru o descompunere cat mai rapida in sol.
TERMEN DE VALABILITATE : NELIMITAT
Mod de ambalare :SAC PP 10 kg..
Recomandam manipularea lui purtand masca de praf, ochelari si manusi de protectie si depozitarea in locuri ferite de soare si umiditate excesiva.
Fiind un produs natural, nu produce efecte negative asupra alimentelor şi apei pentru consumul uman.
Produsul nu este toxic, dar fiind o pulbere fina poate crea neplăceri în contact cu ochii sau prin inhalare accidentala.
PRECAUŢII: A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Dozele recomandate sunt orientative, utilizatorul poate sa utilizeze produsul dupa propriile norme de aplicare.
A nu se amesteca cu azotat de amoniu si superfosfat pentru ca devine mai greu de imprastiat si/sau asimilat.
ATENTIONARE: Nu este recomandat pentru plantele acidofile.
CaO 33%, MgO 18%, CaCO3 60%, MgCO3 38%.
Ca 23,6%
Mg 10,85%.
CONŢINUT : carbonat de calciu si magneziu micronizat.
Se va incorpora in sol pe cat posibil stratul aplicat, pentru a obtine efectul dorit, mai rapid.
Plante care raspund bine la amendare: orzoaică, mei, grâu, conopidă, linte, mazăre, varză.
Recomandam in mod special pentru asolamente cu trifoi, lucernă, lupin, cartof, sfeclă, varză
Dintre plantele de cultură cu o mare sensibilitate la insuficienţa magneziului în soluţia solului sunt: ceapa, cânepa, porumbul, ridichea, sorgul, sfecla de nutreţ, trifoiul, tomatele, pomii fructiferi.
Dacă aciditatea solului se încadrează în pH 5-6, necesarul pentru corecția acidității în cazul solurilor grele, argiloase este de 2-7,5 tone/ha, solurile lutoase/luto-argiloase de la 1-5 t/ha, iar pentru solurile ușoare, nisipoase de 0,5-2,5 t/ha.
Dintre culturile principale de câmp, porumbul, floarea soarelui și grâul sunt plante sensibile la reacția acidă a solului iar acestea preferă o reacție slab acidă spre alcalină cu PH 6-7.
Inainte de aplicare este recomandata cartarea agrochimica a solului. În cazul culturilor de câmp, dozele variază intre 0,5-5 t/ha, iar al legumelor de la 1- 7,5 t/ha în funcție de pH, Ah, textura solului si sensibilitatea plantelor.
MOD DE UTILIZARE: Pentru pomi fructiferi se presară 2-3 kg pentru pentru fiecare pom în funcție de mărimea/varsta pomului (exemplu: la pomii de pana la 5 ani, 1 kg/pom primavara si toamna; la cei intre 5-10 ani 2 kg/pom; la pomii peste 15 ani 3 kg/pom), la legume si vita de vie se recomandă 3 tone/ha, iar pentru parcelele mici se calculează 0,3 kg/mp.
Dolomita calciu si magneziu este un produs aprobat de ECOCERT SAS pentru utilizarea in agricultura ecologica.
Pentru că este un produs 100% natural si atestat ca input in agricultura ecologica europeana, se poate folosi și în fermele ecologice, bio, organice.
Datorita pH-ului sau ridicat 8-9, se poate utiliza in scopul refacerii solurilor acide, prin corectarea pH-lui acestora.
Dolomita calciu si magneziu poate fi folosită cu succes in scopul suplimentarii necesarului de calciu si magneziu pentru culturile de cereale, pomicultură, legumicultură, grădinărit, viticultura, floricultură, etc.
Produsul marca Enviro Naturals este un mineral natural de carbonat de calciu si magneziu, procesat la o granulatie foarte fina pentru o descompunere cat mai rapida in sol