Cumpara de la librariasophia.ro

Terapia schemelor. Ghid practic - Trei


Terapia schemelor. Ghid practic
49 Lei

Disponibil

(05-07-2024)
Cumpara de la librariasophia.ro

Produs vandut de librariasophia.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara terapia schemelor. ghid trei de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru terapia schemelor. ghid trei

Putem ajuta pacienții cu tipare de relaționare dificile sau foarte instabile? Sau pe cei care se autosabotează, utilizând stiluri de coping neadecvate? Abordând psihopatologia din perspectiva psihoterapiei centrate pe scheme, autorii ne arată cum se transpune în practică Terapia schemelor cu scopul de a vindeca aceste tipare.
Modurile Copilului.
Modurile de schemă — privire de ansamblu 2.1.1.
Conceptul de „mod" 2.1.
Conceptul de „mod" în Terapia schemelor 63 Întrebări frecvente 2.
Supracompensarea 1.4.
Evitarea 1.3.3.
Subjugarea 1.3.2.
Stilul de coping asociat schemelor 1.3.1.
Centrarea pe nevoi 1.3.
Schemele domeniului Hipervigilență și Inhibiție 1.2.
Schemele domeniului Dependență de Alții 1.1.5.
Schemele domeniului Limite Deficitare 1.1.4.
Schemele pentru domeniul Autonomie și Performanță Deficitare 1.1.3.
Schemele domeniului Separare și Respingere 1.1.2.
Schemele dezadaptative 1.1.1.
Fundamentele 1.1.
Conceptualizarea de caz 1.
Autorii Cuprins Cuvânt‑înainte la a doua ediție în limba germană I.
Nu doar că această abordare poate contribui la reducerea simptomelor, dar îi ajută pe pacienți să aibă o viață împlinită și mai satisfăcătoare. În plus, mai multe studii au dovedit faptul că Terapia schemelor poate conduce la remisii stabile în cazul unor tulburări de personalitate.
Autorii Unul dintre cele mai importante avantaje ale terapiei centrate pe scheme, în comparație cu teoria cognitiv‑comportamentală tradițională, constă în faptul că ea poate fi utilizată în tratamentul celor mai diverse probleme psihologice, inclusiv a problemelor relaționale recurente, și că utilizează tehnici eficiente pentru procesarea amintirilor dureroase și a tiparelor provenite din copilărie.
Terapeutul trebuie să accepte faptul că acest tip de pacienți au nevoie de el sub această formă și că trebuie să le stea la dispoziție în calitate de figură de atașament.
De exemplu, pentru pacienții borderline, este extrem de important ca în cadrul exercițiilor de imagerie, terapeutul să fie văzut la începutul terapiei ca o persoană care oferă ajutor.
Terapeutul trebuie să îi satisfacă pacientului, în anumite limite și pentru o perioadă restrânsă de timp, acele nevoi care nu i-au fost satisfăcute de către părinți sau de către alte figuri importante de atașament pe parcursul vieții sale.
Natura relației terapeutice este conceptualizată în Terapia schemelor ca fiind un „reparentaj limitat".
A condus un grup de lucru pe tema tulburării de personalitate borderline în cadrul aceleiași universități.
Gitta Jacob este psiholog clinician, psihoterapeut cognitivist și practică Terapia centrată pe scheme în cadrul Departamentului de psihologie clinică și psihoterapie al Universității din Freiburg.
Studiază teoriile psihologice și psihoterapiile pentru anxietate și tulburări de personalitate, fiind cercetător principal în numeroase studii clinice care investighează eficiența terapiei centrate pe scheme în tulburările de personalitate.
Arnoud Arntz este profesor de Psihologie Clinică și Psihopatologie la Universitatea din Maastricht.
Prin expunerea clară a temelor, ilustrațiile clinice bogate și ghidurile de tratament incluse, cartea este utilă atât psihoterapeuților care doresc să includă această abordare în practica lor clinică, dar și studenților și tuturor celor interesați de practicarea psihoterapiei. În prima parte a cărții este prezentată conceptualizarea de caz și sunt prezentate conceptele de "schema" și de "mod", iar partea a doua se centrează asupra modelului de tratament, fiind descrise tehnicile de intervenție în plan cognitiv, emoțional și comportamental, precum și natura relației terapeutice corespunzătoare fiecărei categorii.
Schemele sunt stări emoționale și răspunsuri de coping pe care toți le trăim, care s-au format în copilărie și care se activează în situații de viață față de care avem o anumită sensibilitate și care ne fac să reacționăm exagerat, dezadaptativ.
Putem ajuta pacienții cu tipare de relaționare dificile sau foarte instabile? Sau pe cei care se autosabotează, utilizând stiluri de coping neadecvate? Abordând psihopatologia din perspectiva psihoterapiei centrate pe scheme, autorii ne arată cum se transpune în practică Terapia schemelor cu scopul de a vindeca aceste tipare


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse